•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  •   0888251570
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Хумидор подходящ за няколко сорта пури - кутия за пури HADSON за напреднали

Кутия за пури HADSON - Хумидор 009481

Още изгледи

  • Кутия за пури HADSON - Хумидор 009481
  • Кутия за пури HADSON - Хумидор 009481
  • Кутия за пури HADSON - Хумидор 009481
140.00 лв. 05-04-2025 OutOfStock
Каталожен номер: ZA 009481

Оценка: 94 %

Размери на подукта (h) 9 / 18 / 24 см Размери на подукта
Безплатна доставка Безплатна доставка При закупуването на този продукт, печелите безплатна доставка!
Изчерпан продукт Изчерпан продукт Този продукт е изчерпан към момента и не можем да го доставим.
Brand:  HADSON HADSON Марка: HADSON
Средно голям настолен хумидор изработена от масивен Кедър, фурнир в цвят черно и побиращ до 25 броя пури.
Този хумидор е подходящ за напреднали или за потдържането на средно голям набор и разнообразие от ароматни пури.

Изработена от кедър, кутията за пури съдържа:
* 1 брой свободно стоящ калибриран влагомер
* 1 брой овлажнител от нов тип, със силиконов пълнител
* 1 брой разделител за пурите

* Размери: 24 х 18 х (h) 9 см
* Цвят - черен
* Страна на произход: Австрия
* Безплатна доставка

В комплекта не са включени пури !
Този хумидор е подходящ за хора които вече са попаднали в плен на чудния свят на пурите и вече са готови да надградят усещането.

С този хумидор можете да потдържате по-голяма колекция от ароматни пури или пък да съхранявате повече от един сорт хубави скъпи пури, за която цел ще ви помогне наличието на разделител за пури. С нагова помощ ще можете да ги отделите едни от други, запазвайки различните им аромати и вкусове.

Ето и няколко съвета и препоръки, които според нас е хубаво да имате предвид преди употребата на вашия нов хумидор:



Отпускане. Основното и най-важното условие при пушенето на пури е това да бъде за удоволствие и да не се бърза.

Срязване. Преди да запалите своята пура, отрежете твърдия край, известен като главичка. Подходящи за това са резач за пури, продупчване или малко ножче. Има няколко резачи за пури:

Тип гилотина - срязва главата на пурата вертикално (най-добрият срез за
въздушна циркулация).
Тип „V" - срязва V-образно главата на пурата.
Ножици - отрязва цялата глава.
Продупчване - прави отвор в края на пурата.
Изборът на резач зависи от личните предпочитания на всеки пушач.

Запалване. Задръжте пламъка на 2-3 см от пурата. Първо загрейте пурата на пламъка за няколко секунди, като я въртите между пръстите си. Загрявайки пурата, ще освободите ароматните масла в тютюна, което ще ви помогне да усетите пълния вкус при първото всмукване. Не слагайте пурата в устата, докато я загрявате. Направете това след няколко секунди и всмуквайте леко, докато я въртите и палите. Това ще доведе до равномерно запалване. Не използвайте бензинова запалка, тъй като ще намали и опорочи аромата на пурата ви. Най-подходящи за запалване са газовите запалки, запалена сламка или специална дълга клечка кибрит (след изгаряне на фосфора).

Пушене. Облегнете се, отпуснете се и бавно пушете пурата си, като че ли отпивате чаша шампанско. За средната пура, например „Согопа", са необходими 40-60 минути, за да се изпушат 2/3 от дължината й. Не вдишвайте дима. Обемът дим в устната кухина доставя интензивно и достатъчно удоволствие. Задръжте дима в устата си няколко секунди, за да усетите различните вкусове.

Пепелта. Опитайте се да задържите над 1 см от пепелта върху пурата. Това прави дима по-свеж. Ако задържите няколко сантиметра пепел, може да ви похвалят, но това не влияе на пушателните качества на пурата.

Изгасване. Не гасете пурата си в пепелника. Това ще доведе до неприятен мирис и ще направи боклук. Просто оставете запалената пура в пепелника и тя сама ще загасне. След това изчистете пепелника.

Съхранение на пурите. Пурите трябва да се съхраняват при постоянна ниска температура при 50 % влажност. Те не обичат температурните промени. Препоръчва се кутия с овлажнител. Допълнителните кутии с пури могат да се съхраняват в студени, влажни помещения. Възможно е да се използват и хладилници, но пурите трябва да се поставят в отделен контейнер с леко навлажнена гъба, тъй като е известно, че хладилникът отнема от влагата на продуктите и ще изсуши незащитената пура.

Може да се интересувате и от следните продукт(и)