Нямате продукти в кошницата.

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, поради годишен отпуск, всички поръчки направени в интервала 21 Юни - 02 Юли, ще бъдат доставяни след 02-ри Юли. Предварително се извиняваме за забавянето и Ви благодарим за разбирането и търпението!

За Ценители

  Преди всичко, колекционерството е свързано с промяната на мисленето. Докато през Средновековието човешката мисъл е скована в рамките на религиозните догми и суеверие, то в епохата на хуманизма, човешкият светоглед се разширява във всички посоки, една от тях е и колекционерската страст, която се реализира успоредно с развитието на човешката култура и потребностите от нея.


  За истинско колекционерство от страна на ценителите на изкуството може да се говори едва от времето на Италианския ренесанс. Икономическо развитие на италианските градове-републики като Венеция, Флоренция, Генуа и др. през ХII-ХIII век създават благоприятни условия за издигането на тези градове не само като търговски, но и като културни центрове. Богатите търговци и корабо-притежатели стават главните мецанати на местни и чужди художници. Качествено се изменя и отношението към произведенията на изкуството. Те се колекционират като израз на променения и повишен естетически вкус на новозабогатялото търговско съсловие, но и като начин за натрупване на богатство, чрез колекциониране на уникални произведения на изкуството.


  Ако Ви трябват нестандартни и уникални подаръци, то разгледайте нашите предложения тук - Нестандартни идеи за подарък