•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

VIP Аксесоари за вино и алкохол

Всички необходими аксесоари за вино, без които ценителите на свещеното питие не могатЗа разлика от бирата, която се свързва предимно с т. нар. бирено коремче, виното е възприето като дар от боговете. Свещеното питие. Ясно е, че на който му се пие бира, си пие бира и никой друг няма право да му казва какво да консумира. Стига да не прекалява с количествата, естествено. Но е безспорен факт, че почитателите на виното са считани за по-изтънчени и изискани от бираджиите. И ако са истински ценители на виното, те със сигурност притежават и всички аксесоари за вино, необходими за поднасянето му.

Надали има енолог, който да Ви посъветва да пиете вино директно от бутилката. С малки изключения, и то що касае винените сортове, а не бутилките (пластмасови???) или енолозите. Няма как да усетите истинският аромат на силните червени вина, без да сте се сдобили с аксесоари за вино като гарафа или декантер. На практика горе-долу с една и съща функция, но с различни наименования. Те се грижат виното да може да диша. Без значение дали се водят гарафа, декантер или обикновена кана за вино.

Подходящите винени чаши са абсолютно задължителни. Ако не искате да докарате до инфаркт някой енолог, наблюдавайки Ви как си сипвате вино Шато Марго реколта 1787 в най-обикновена пластмасова чашка. Леле…! Инфаркт ще получат всички енолози на куп. И с пълно право.

По-големите и тумбести чаши, желателно кристални, са за червеното вино, а по-малките са за бяло и розе. Винаги правете разлика между това какво вино ще пиете и в какви чаши ще го сервирате. Ако пък успеете да се сдобиете с ръчно инкрустирани кристални чаши, определено ще спечелите овациите на истинските ценители на виното. Без значение дали става въпрос за бяло, розе или червено. Или за най-нашумялото напоследък синьо вино.

Важни аксесоари що касае винените ритуали са стилният и качествен тирбушон и тапата за вино ( и за самата стъклена бутилка, и за всички изброени съдове от сорта на гарафа). За бялото вино и за розето не пропускайте да се сдобиете с подходящ съд за изстудяването им. А ако искате да сте възможно най-запознат и прецизен, не забравяйте да се снабдите и с аератор, термометър, наливник, вакуумна помпа и т. н. Няма как да очаквате от изтънчените енолози да Ви се кланят, но самия Вие ще се чувствате като Бог. Защото ще разполагате с всички необходими аксесоари за вино.