•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 

Политиката за поверителност цели да Ви осведоми и информира относно начина, по който се използват събираните от нас данни, както и методите, по които можете да променяте и настройвате събираната от нас информация.

Тези правила са създадени на база на (РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година - GDPR), който цели да уеднакви политиките на държавите-членки на ЕС, свързани със събирането и използването на лични данни.

Правила за поверителност

Защитата на личните ви данни е изключително важна за нас, поради което: ★ Не ви молим за лична информация, освен ако наистина не се нуждаем от нея.
★ Ние не споделяме вашата лична информация с никого, освен за да спазваме закона, да разработваме нашите продукти или да защитаваме правата си.
★ Ние не съхраняваме лична информация на нашите сървъри, освен ако не е необходима за текущата работа на някоя от нашите услуги.

Какво представляват Бисквитките (cookies)?

Бисквитките (cookies) представляват малки текстови файлове, които се изпращат от уеб сървъра ни към използвания от Вас браузър и се съхраняват на устройството Ви, за да може сайтът ни да го разпознава.

Какви видове бисквитки има?

Съществуват два основни вида бисквитки - постоянни или временни (сесийни) бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за по-дълъг период от време. Сесийните бисквитки се съхраняват временно в компютъра Ви, когато посещавате сайт от нашето портфолио, но се изтриват в момента, в който затворите страницата. Повечето бисквитки не съдържат чувствителна или обстойна информация за Вас или лични данни, с които можем да Ви разпознаем или идентифицираме пряко.

Какви данни използваме?

Задължителни данни или бисквитки (cookies), които позволяват нормалната функционалност на сайта.

★ Данни за изпълнение на предоставяните от нас услуги.
★ Данни или бисквитки (cookies) от трети страни за измерване и преброяване на посещаемостта, които гарантират Вашата анонимност.

Какви данни можем да използваме, в случай, че бъдат променени в настройките на поверителност?

★ Данни или бисквитки от трети страни с реклами цели.
★ Данни за персонализация и профилиране.
★ Данни за директен маркетинг и ремаркетинг.

Как можете да блокирате бисквитките?

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да контролирате в браузъра който използвате (повече по темата можете да прочетете в ⇪ Политика за "бисквитки" ⇪). Моля да имате предвид, че ако ограничите бисквитките, е възможно да не можете да използвате пълните функционалности на уебсайта.

Разбираме, че сигурността на Вашата лична информация е важна, затова тук сме се постарали да опишем подробно информацията за това какъв тип лична и обобщена информация получаваме и събираме, когато Вие използвате някой от сайтовете ни.

Този уебсайт използва “бисквитки” (cookies), защото те са нужни за правилното функциониране на уебсайта и целят да Ви осигурят възможно най-доброто преживяване.

Повечето бисквитки не съдържат чувствителна или обстойна информация за Вас или лични данни, с които можем да Ви разпознаем или идентифицираме пряко. Чрез използването на нашия уеб сайт, Вие се съгласявате, че можем да запазваме бисквитки във Вашия компютър или мобилно устройство.

Обобщена информация която събираме и обработваме
↬ както много други сайтове ние получаваме информация относно поведението на посетителите на нашите уеб сайтове с цел постоянното усъвършенстване и оптимизиране на работата им, както и подобряването на Вашето пълноценно преживяване, когато ползвате някой от сайтовете ни. Такава информация може да бъде IP адрес; ISP (Internet Service Provider); браузъра, който използвате, когато посещавате наш сайт (като Internet Explorer, Mozilla Firefox ); времето, което сте прекарали в даден сайт и кои страници в сайта сте посетили.

Какво е това “Бисквитки”?

Това е малко количество информация, която уеб сървърът изпраща на уеб браузъра, позволявайки на сървъра да събира обратна информация от браузъра с цел подобряването на предлаганите от нас услуги, чрез събиране на данни с цел статистика.. Вие можете да изберете да изтриете нашите или на трета страна бисквитки чрез опциите на всеки браузър, НО имайте в предвид, че това може ще повлияе на правилното функциониране на сайта.

Видове бисквитки и техният начин на употреба

  • „Бисквитки” за статистики
    ↬ които анонимно запомнят компютъра или мобилното Ви устройство, когато посещавате нашите уебсайтове. Те следят начина на търсене и ни помагат да изградим профил за това как нашите потребители използват уебсайта. Данните, които събираме за нашите потребители са стандартни параметри на потребителско поведение в Интернет: честота на влизане, време прекарано на сайта, типове устройства, тип интернет връзка, IP адрес, геолокация и др. Можем да използваме тази информация за да показваме реклами които биха могли да представляват интерес за Вас или реклами които се базират на информация от историята на посещенията, налична във вашия браузър.

    ↬ Ние използваме аналитичен софтуер за измерване и проучване на аудиторията на утвърдени световни производители: Google Analytics и Facebook Pixel. Данните се събират и обработват според най-високи световни стандарти и технологии. Тези доставчици събират следната информация за нашите потребители: част от или целия IP адрес и IP адреса на прокси сървъра, технически данни за устройството, монитора/екрана, операционната система, браузъра или приложението; посетеният URL адрес и предишното посещение, изпратени от браузъра; идентификатори на устройството; идентификатори на браузъра; идентификатори на потребителя. Тези данни се използват анонимно и ни помагат да приспособяваме предлаганото съдържание и услуги в полза на потребителите.

    ↬ Генерирането на този тип „Бисквитки“ не е под наш контрол и те не са пряко свързани с правилното функциониране на сайтовете ни. В случай, че искате да се запознаете в детайли с политиката за сигурност и начина им на управление на съответните сайтове от трети страни (включително как можете да контролирате информацията, която се изпраща от тях) , ето наколко линка:

    ★ Google: https://policies.google.com/technologies/partner-sites
    ★ Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/update
  • Функционални „Бисквитки”
    ↬ които ни помагат да направим нашите уеб сайтове възможно най-ефективни и приятни за ползване. Те дават възможност да се запомни регистрацията и данните за вход, да се запазят предпочитаните Ви настройки, последно разгледани продукти, гледане на видео или оставяне на коментари в блог. Информацията, която събират тези бисквитки е напълно анонимна и те не могат да проследят Вашата дейност, докато сърфирате в други уебсайтове. Ако не позволите ползването на тези бисквитки, е възможно някои или всички услуги на нашите уеб сайтове, да не функционират правилно.
  • Сесийни „Бисквитки”
    ↬ този тип бисквитки се генерират при всяко посещение на някой сайтовете ни и съществуват само докато сте на него и го ползвате. Те се изтриват автоматично веднага след като напуснете сайта или затворите браузъра.

Управление на бисквитките

Вие можете да управлявате използването на “бисквитки”, включително рекламни бисквитки и да забраните споделянето на информация с партньори за рекламни цели, следвайки стъпките по-долу.

  • Можете да изключите някои от “бисквитките” посредством сайтът YourOnlineChoices
    ↬ Възможно е да се наложи да направите това за всяко устройство, което използвате и за всеки нов IP адрес, от който посещавате сайтовете ни.
  • Възможно е да спрете използването на всякакви “бисквитки” от браузъра Ви, като промените настройките му за “бисквитки”
    ↬ Обикновено тези настройки се намират под менюто “Опции”, или “Предпочитания”. Следните линкове може да бъдат полезни (алтернативно може да използвате “Help”/”Помощ” опцията на Вашия браузър.

    ★ Настройки за "бисквитките" за Internet Explorer
    ★ Настройки за "бисквитките" за FireFox
    ★ Настройки за "бисквитките" за Google Chrome
    ★ Настройки за "бисквитките" за Safari
    ★ Настройки за "бисквитките" за Android

Техническата информация, която събираме въз основа на бисквитките, не представлява лични данни по смисъла на Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679 за защита на личните данни), тъй като същата не е в достатъчна степен индивидуализираща. Нейното използване се налага с цел функционирането на уебсайта, събиране на необходима информация, включително изискуема по закон, гарантиране на сигурността на ползвателите уебсайта, както и за подобряване на услугите, които Ви предоставяме.

Всички бъдещи промени в нашата Политика за бисквитки ще бъдат публикувани на тази страница.

Лична информация
↬ този тип информация се изисква само и единственно за правилното и законосъобразно осъществяване на нашите спедиторски и счетоводни функции, които са неразделна част от дейността на фирмата. Този тип информация се предоставя от Вас доброволно и може да включва имейл адрес, телефон, адрес за доставка, имена. Предоставяне на информация може да стане само в случай на поискване от съответните държавни органи, по определения от закона ред.

Права съгласно общия регламент за защита на личните данни (РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година - GDPR)

Всеки субект на събиране и обработка на лични данни има право на следните права:

  • Право на промяна или коригиране на предоставените от Вас или събраните от нас лични данни.
    ↬ Всеки потребител на сайта има право на промяна на всички предоставени от него или събрани от нас данни или информация.
  • Право на изтриване и заличаване на предоставените от потребителя или събраните от нас данни.
    ↬ Всеки потребител може да заяви заличаване или изтриване на събраните за него или предоставените от самия него лични данни, като използва платформата, или чрез директен контакт със нас. Всички събирани данни за потребителите се изтриват автоматично, след изтичане на максималния период, опоменат в (РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година - GDPR)
  • Право на достъп до личните Ви данни
    ↬ Имате право да получите потвърждение или информация, относно събираните от нас данни и достъп до тях, в случай, че са установени такива. Може да получите всяка задължителна информация, описана в чл. 15, т. 1 от (РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година - GDPR).
  • Право на изтриване на личните данни
    ↬ В случай, че са спазени всички изисквания на чл. 17 от (РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година - GDPR), можете да поискате данните Ви да бъдат забравени или изтрити.
  • Право на ограничаване на обработваните за Вас данни
    ↬ Можем да запазим събраните за Вас или предоставените от Ваша страна данни, като спрем или прекратим тяхната обработка.
  • Право на възражение относно събираните за Вас данни или относно задължително изискуемите от наша страна.
    ↬ В случай, че имате възражения относно събираните за Вас данни, можете да ги промените в личния си профил на сайта, в случай, че имате такъв, или в “настройки за поверителност”. В случай на технически проблеми, можете да се свържете и директно с нас с МОЛБА в писмен или електронен вид.

Правото да бъда забравен

На подадени искания относно лични данни ще бъде отговорено в едномесечен срок, а в случай на необходимост от удължаване на посочения срок ще бъдете информирани за удължаването, както и за причините за забавянето. Можем да откажем да обработваме искания, които се повтарят неоснователно или застрашават поверителността на други потребители. Във всички случаи имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, kzld@cpdp.bg, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2.