От незапомнени времена виното е символ на изтънчен вкус и изискани маниери, на благородство, стил и висока класа. Ето защо умението да изберете подходящо вино, да го поръчвате, да боравите с чашите и приборите е необходимо, за да усетите благородството на тази напитка и да превърнете консумацията ѝ в цял ритуал.
Сет аксесоари за вино ROYAL Ви предлага необходимия минимум, достатъчен да покажете елегантност и финес в сервирането на вино. Охладете виното до необходимата температура. Оставете охладителя за няколко часа в камерата и поставете бутилката в него. Той ще поддържа подходяща температурата на виното.
Забодете тирбушона в средата на тапата и започнете да навивате. Трябва да навлезе достатъчно, но не съвсем до края на тапата, за да можете да я извадите без да се натроши и без парченца от нея да попаднат във виното. Ако пък навиете недостатъчно тирбушона, рискувате тапата да се строши и да не успеете да я извадите от бутилката.
Приборът за наливане се поставя в гърлото на бутилката. Ролята му е да прецежда виното и да улеснява наливането му в чашите. Ако все пак не успеете да изпиете цялата бутилка вино, можете да съхраните остатъка в хладилник. За целта затворете и обезвъздушете остатъка в бутилката, за да запазите максимално вкусовите качества и за да не поеме виното нежелани миризми. Лесно използваемата вакуумна помпичка ще премахне въздуха от отворената бутилка. Това ще предотврати оксигенацията и ще запази виното свежо за по-дълго време.
Сет аксесоари за вино ROYAL Ви предлага необходимия минимум, достатъчен да покажете елегантност и финес в сервирането на вино. Охладете виното до необходимата температура. Оставете охладителя за няколко часа в камерата и поставете бутилката в него. Той ще поддържа подходяща температурата на виното.
Забодете тирбушона в средата на тапата и започнете да навивате. Трябва да навлезе достатъчно, но не съвсем до края на тапата, за да можете да я извадите без да се натроши и без парченца от нея да попаднат във виното. Ако пък навиете недостатъчно тирбушона, рискувате тапата да се строши и да не успеете да я извадите от бутилката.
Приборът за наливане се поставя в гърлото на бутилката. Ролята му е да прецежда виното и да улеснява наливането му в чашите. Ако все пак не успеете да изпиете цялата бутилка вино, можете да съхраните остатъка в хладилник. За целта затворете и обезвъздушете остатъка в бутилката, за да запазите максимално вкусовите качества и за да не поеме виното нежелани миризми. Лесно използваемата вакуумна помпичка ще премахне въздуха от отворената бутилка. Това ще предотврати оксигенацията и ще запази виното свежо за по-дълго време.