•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Химикалка ZIPPO 0140, Метално тяло, Twist механизъм, Черен/Хром

Луксозна Химикалка ZIPPO 0140, Черен-Хром

Още изгледи

  • Луксозна Химикалка ZIPPO 0140, Черен-Хром
  • Луксозна Химикалка ZIPPO 0140, Черен-Хром
  • Луксозна Химикалка ZIPPO 0140, Черен-Хром
  • Луксозна Химикалка ZIPPO 0140, Черен-Хром
84.00 лв. 08-01-2025 InStock
Каталожен номер: ZA 0140

Оценка: 93 %

Според тарифите на Еконт или Спиди Според тарифите на Еконт или Спиди Поръчки на обща стойност над 100лв, печелят безплатна доставка!
В наличност В наличност Този продукт е наличен на склад и може да бъде доставен до 24 часа!
Brand:  ZIPPO ZIPPO Марка: ZIPPO
Луксозна Химикалка ZIPPO 0140 с черен корпус и хромирани елементи. Има метално тяло и работи чрез Twist механизъм. Смяната на пълнителя става посредством отвиване на горната и долна част. Изключително лека и удобна химикалка, предпочитана не само от феновете на марката ZIPPO, но и от всички ценители на изисканите пишещи средства.

Детайли на Луксозно Пишещо Средство ZIPPO:
★ Красив и елегантен Химикал на марката ZIPPO
★ Размери: Ø 11 мм, дължина: 134 mm
★ Тегло: 35 гр
★ Материал корпус: метал
★ Цвят: черен с хромирани елементи
★ Механизъм: Twist
★ Тип на консуматива (пълнителя): Parker style
★ Луксозна подаръчна кутия
★ Идеален бизнес подарък за мъж или жена
★ Също чудесен подарък за абитюрент, юрист или писател

👉 Разгледай и другите ни оферти за Пишещи средства Premium

Подаряването на бизнес подаръци е един чудесен начин за изграждане на добра връзка с компанията. Един добър избор на бизнес подарък е този който утвърждава професионалният имидж на компанията и оставя положително и дълготрайно впечатление за нея. Такива подаръци са идеален начин да покажете благодарност към служители, партньори, клиенти и потребители, които са били лоялни към вас.
Основно предимство на ролерите е по-малкият натиск при писане. Така ръката не се натоварва, спестява се енергия и се подобрява комфорта. Мастилата при ролерите дават възможност да се постигне голямо разнообразие от цветове. Мастилата на водна основа се нуждаят от повече време, за да изсъхнат върху повърхността на хартията, за да не се получи размазване.

Ролерите се появяват в 80те години на 20 век. Първоначално били създадени да съчетаят предимствата на механизма при химикалките и лесното писане с мастила на водна основа както при писалките. Геловете за ролери обикновено съдържат пигменти, които липсват при течните мастила, защото би се получила седиментация и багрилните вещества ще се утаят. Плътността на геловете позволява да се използват пигментите, за да се създават по-ярки и наситени цветове. По-тежките пигменти дори дават възможност да се създаде метален или блестящ ефект при писане.

Химикалката е модерен пишещ инструмент, който функционира с помощта на малко метално топче, разположено в специално гнездо, точно под резервоар с мастило.

В сравнени с ролерите и писалките, химикалките изискват повече натиск при писане, заради плътността на мастилото. Химикалката е подходящо пишещо средство за попълване на документи, при които е от важно значение да се натиска, като например при попълването на бланки, които се състоят от няколко пласта хартия и надписът се копира на всички пластове. При такива документи върховете на другите пишещи средства могат лесно да се повредят.

Поради своята ниска цена, надеждност и лесна поддръжка, химикалката се налага като масово пишещо средство и измества писалката. Нейното създаване и усъвършенстване отнема доста дълъг период от време. Химикалката се свързва с трима изобретатели, но първият патент е записан на 30 октомври, 1888 на името на Джон Лауд. По-късно братята Ладислас и Георг Биро подобрили изобретението на Лауд и така започнали да се произвеждат химикалки за продажба. През 1945 Барон Марсел Бич най-накрая разрешил проблема с протичането на мастило и започнал да произвежда химикалките Bic в Париж. С годините много подобрения били направени, свързани с металното топче, резервоарът за мастило, самата консистенция на мастилото, различните части от тялото на химикалката. Голямо било и разнообразието от материали, които се използвали за направата на частите, като например метали, пластмаси и химически съединения. В началото се ползвало стоманено топче за върха, по-късно то се заменя с волфрамов карбид, поради неговата по-голяма устойчивост към деформиране.