•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Тромпет - TK12

Тромпет - TK12

29.00 лв. 13-10-2024 OutOfStock
Каталожен номер: TK12

Оценка: 89 %

Размери на подукта 26 см Размери на подукта
Според тарифите на Еконт или Спиди Според тарифите на Еконт или Спиди Поръчки на обща стойност над 100лв, печелят безплатна доставка!
Изчерпан продукт Изчерпан продукт Този продукт е изчерпан към момента и не можем да го доставим.
Brand:  Nautica Collection Nautica Collection Марка: Nautica Collection
Тромпетът -TK12 - е музикален инструмент от групата на медните духови инструменти.

Този тромпет е декоративен и не е истински музикален инструмент, а сувенир!
Тромпетът е музикален инструмент от групата на медните духови инструменти. Това е инструментът с най-висок регистър сред медните духови инструменти.

Тромпети са сред най-старите музикални инструменти, датиращи от поне 1500 г. пр.н.е. Те са използвани като в тръба е продухван въздух през затворени устни, при което се създава бръмчащ звук. Той от своя страна образува стояща вълна вътре в инструмента.

От края на 15-ти век започва производството на месингови инструменти те са били изработени от месинг тръби, които са извити два пъти като образуват издължена продълговата, леко закръглена форма.
Известни са няколко типа тромпети. Най-широко разпространения тромпет има формата „B♭“ и е с дължина около 148 cm. Ранните модели на тромпета нямат вентили. Съвременните инструменти обаче имат три бутални вентила и по-рядко въртящи се. Целта на вентилите е да усилят звуковата вълна като по този начин се намаляват усилията от страна на изпълнителя.

Тромпетът е инструмент, който се използва при изпълнението на различни видове музика и най-вече класическа музика и джаз. Изпълнителите, които свирят на този инструмент се наричат тромпетисти.

Може да се интересувате и от следните продукт(и)