•   Безплатна доставка
  за поръчки над 100лв
 •   0888251570
 • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Стъклена бутилка за алкохол с Балерина и позлата - 350мл

Стъклена бутилка за алкохол с Балерина и позлата - 350мл

Още изгледи

 • Стъклена бутилка за алкохол с Балерина и позлата - 350мл
 • Стъклена бутилка за алкохол с Балерина и позлата - 350мл
 • Стъклена бутилка за алкохол с Балерина и позлата - 350мл
79.00 лв. 19-11-2024 InStock
-41%
 • 135.00 лв.
 • 79.00 лв.
 • Стойност: 135.00 лв.  
 • Спестяваш: 56.00 лв.
Каталожен номер: MF BAL/UP/35

Оценка: 91 %

Размери на подукта (h) 28 / 11 / 10 см Размери на подукта
Според тарифите на Еконт или Спиди Според тарифите на Еконт или Спиди Поръчки на обща стойност над 100лв, печелят безплатна доставка!
В наличност В наличност Този продукт е наличен на склад и може да бъде доставен до 24 часа!
Brand: Mayflower Gold, Англия Mayflower Gold, Англия Марка: Mayflower Gold, Англия
Елегантна и стилна бутилка с вградена, позлатена стъклена балерина върху дървена поставка.
Подходяща за алкохолни и безалкохолни напитки.

* Размери на опаковката: 28 / 11 / 10 см
* Материал: Стъкло
* Стъклена тапа
* Цвят: Прозрачен
* Вместимост: 350 ml

Производител: Mayflower, Англия
Сред старите моряци изработването на корабните модели в бутилки е особено популярно. Разпилени по всички краища на света от злата си моряшка орис и от вечния си другар - морския вятър, сгушени във влажните и студени моряшки кубрици сред ледените води край айсбергите или пък на палубата под сянката на тентите, изнемогващи от непосилната жар и тежкия лепкав въздух на тропиците, в скучните и дълги часове след вахта те са създавали чудни модели на ветроходни кораби.

Моделите съхранявали в бутилка, а по-късно достигнали до някое пристанище, бързащи да утолят вечната си жажда, пропили и последната монета от мизерната моряшка заплата за халба бира или бутилка ром, безпаричните морски труженици се разделят с изработените от тях корабни модели. И оттогава - че и досега, в пристанищата по цял свят няма моряшки бар на кея без ... кораб в бутилка ! И гледайки ги по-продължително, човек като че ли долавя аромата на морския въздух - остър, влажен и солен, с мириса на риба и водорасли. От тях струи като, че ли приказното Северно сияние - или пък меката, загадъчна светлина на Южния кръст от тропиците.

Красиви и интересни модели се изработват и сега. Те безспорно са много по-подробни, едромащабни и на по-високо техническо и моделистко ниво. Но моделите на ветроходните кораби, поставени в бутилка, си остават и днес оригинални, загадъчни, обвеяни с чудната романтика на неповторимата ветроходна епоха. Един такъв модел буди учудване, недоумение и възхищение у всеки, който го види, и поставя на изпитание сръчността, умението, морските познания на този, който го създава.

В днешно време този интересен и оригинален раздел от корабомоделизма все повече и повече замира. Все по-рядко се срещат такива модели и в нашата страна или ако видите нещо такова, то е някаква пародия на корабен модел. Имам предвид онова, което пъргавите търгашчета и спекулантчета предлагат по сергийките на крайбрежните ни курортни селища като туристически атракционни морски сувенири на доста "солени" цени, без някаква художествена, естетична и най-вече моделистка стойност.

Диспенсерът за алкохол е идеалният парти подарък, който ще намери приложение на всяко приятелско събиране.

Стъклени и Дървени съдове за алкохол, вино и коктейли.

При нас ще намерите дървено лукс буре за алкохол, стъклени бутилки за алкохол с кранчета, бурета за спиртни напитки, буре с чашки, дървено буре за ракия с чашки, бъчви дъбови за алкохол и много други.

Може да се интересувате и от следните продукт(и)