•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

← Още от Блога

Бронзови статуетки или статуетки от месинг?

2017-06-28
Вижте още
  • Изящен Порцелан - произход, грижа и употреба Изящен Порцелан - произход, грижа и употреба

    Производството на порцелан започва в Китай и до 17-ти век, е единствено изнесени в тази страна от където и произлиза. Именно поради тази причина, керамиката в англо-говорящите страни е наричана "Chinaware", което в буквален превод означава "порцеланови изделия". Износът на китайски порцелан става толкова популярен, както в Европа, така и в Близкия изток

    2013-03-19 15:26:00

  Канени сте на сватба или рожден ден на шефа. Наумили сте си да подарявате статуетка. Но каква да изберете !?

      Оказва се, че погледът Ви се спира само върху бронзови статуетки и статуетки от месинг. Но повечето от тях са с почти еднакъв цвят. Как да различите коя статуетка от какъв материал е направена и има ли това някакво значение?

      Ще подходим към въпроса леко научно. Бронзът е сплав от мед и калай, към която понякога се прибавят олово, никел, манган и др. Според това, какво се добавя към тази сплав, тя започва да променя цвета си. Така например, ако към бронзът е добавен повече мед, той би придобил по-червеникав цвят. Ако пък се добави повече калай, той ще започне да изсветлява. В зависимост от добавеното количество калай, бронзът може да придобие от почти бял до жълтеникав цвят. Това не оказва абсолютно никакво значение върху перфектното качество на този материал. Както и върху направените от бронз статуетки.

към СТАТУЕТКИТЕ

Статуетки от месинг       Месинга от своя страна е сплав от мед и цинк. Към него могат също да се добавят различни метали. Но обикновено той е с по-наситен жълтеникав цвят. Понякога и златист. Подобно на бронза.

      И понеже си говорим за статуетки, ще добавим, че няма как с просто око да направите разлика между бронзови статуетки и статуетки от месинг. Ще трябва или да ги измервате на кантар, или да ги загрявате с цел определяне цвета на получената утайка. Което, повярвайте, нито един търговец няма да Ви разреши.

      И така. Стигнахме до извода, че няма как да определите с просто око дали това, което Ви е харесало, са бронзови статуетки или статуетки от месинг. Но и също така, разбрахме, че и двете сплави са с отлично качество. Времето не оказва влияние върху тях. Направените от тях статуетки няма да остареят или овехтеят. И същевременно самото време е доказало, че те са винаги актуални и на мода, от преди хилядолетия та до наши дни.

Това обаче, което автоматично ги превръща в изключително подходящ подарък както за юбилей, сватба или някаква годишнина, така и за най-обикновен рожден ден. Без значение дали ще изберете бронзови статуетки или статуетки от месинг. Важното е да ги избирате според разбиранията си за изкуство и естетика.
Бронзови статуетки Е, ако все още не сте успели да изберете вида статуетка който Ви е необходим за вашият незабравим празник, то разгледайте още от нашите вип подаръци, където можете сами да откриете вашият уникален и нестандартен подарък. към СТАТУЕТКИТЕ

Автор: eleon.bg / 6975 прегледа