•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  •   0888251570
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

← Още от Блога

Що е то декантер и декантиране?

2017-05-29
Вижте още
  • За иконите За иконите

    Всяка икона или стенопис, се прави за прослава на Бога и Светиите Му. В православните икони, ние виждаме изобразени чрез багри и форми, земните дела и чудеса на нашия Бог Исус Христос и неговите светии.

    2013-02-02 15:27:00

  Когато говорим за декантер, се досещате, че ще става въпрос и за вино.

      Червено вино. Не бяло или синьо (вече има и такова). А онази рубинено червена течност, която се възприема като дар от боговете. Също така, вероятно можете да визуализирате в главата си и самия декантер като съд. Но дали наистина знаете за какво служи? Ето и малко разяснения по въпроса.

      Според лингвистите името на споменатия съд идва от френския глагол със същото звучене, който означава преливам. Или казано на чист български език декантер е съд, в който се прелива течност.

      Веднага следва въпросът - Кому е нужно да се цапат толкова съдове и да се прелива каквото и да е? И отговор: Налага се цапането на съдове при преливането на течност, която е с утайка. С цел утайката да остане в съда-майка. А поднасяната за консумиране течност да е бистра. Онази рубинено червена течност, за която говорихме в началото, без плуващи по дъното неясни компоненти.

      Погрешно е да се смята, че декантерът се използва за всеки сорт вино. Има вина, за които той е неподходящ. Като вината пино ноар и кианти. Мнение на повечето енолози. Или пък, че декантерът служи само и единствено за поднасяне на вино. Може да бъде използван и за напитки като уиски, ром, коняк и др.

      Преливането на виното в декантер и съответно поднасянето му на трапезата в толкова елегантен съд, излъчва изящество. Съответно и Вие ще изглеждате изтънчено пред гостите си. Не е като да купите най-евтиното вино и просто да го тропнете на масата с посланието „Хайде, пийвайте, хапвайте и да си ходите по-бърже!“. В кръга на шегата, естествено.

Топ Аксесоари За Вино
По повод предходното изказване, вземете предвид и факта, че декантерът наистина излъчва изящество. Това го прави не само необходим съд за преливане на вино или друго питие. Той е съд, с който трябва да разполага всяко едно домакинство. Перфектен подарък за всеки. И за мъже, и за жени. Възрастни и по-млади. Изключваме само децата.

Предлагаме Ви едно бързо ръководство имащо за цел да Ви помогне с основите на поднасянето на вино и избора на чаши, за да си гарантирате, че виното ви има възможно най-добър вкус.   Подходящата чаша придава на всяко вино по-добър вкус - както знаете за да се насладите максимално на избраната от вас напитка е необходимо да подберете правилните чаши. Има различни видове чаши според вида вино – чаши за бяло вино, чаши за червено вино, чаши за шампанско, чаши за уиски, чаши за мартини и т.н.   Виното има по-добър вкус, поднесено леко охладено - всяко вино според сорта грозде и вида си, се препоръчва да се пие на точно определена температура с цел максимална наслада.   Изпипайте докрай ритуала на отварянето на бутилка вино - Ритуалите по отварянето и сервирането на виното са не по-малка наслада от целия процес. За целта са Ви необходими някои задължителни елемента, като тирбушон, лиек, ринг, отварачка, термометър, тапа, вакум помпа, аератор.   Почти всяко червено вино има по-добър вкус след декантиране - И точно тук идва мястото на вече споменатият от нас декантер, гарафа или кана.

Аксесоари За Вино

Автор: eleon.bg / 26235 прегледа