•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

← Още от Блога

Силата на скъпоценните камъни и техните лечебни свойства

2019-05-08
Вижте още
  • Подарък за Св. Валентин? Някакви идеи? Подарък за Св. Валентин? Някакви идеи?

    Ден на любовта е. И време за избор на подарък. Преди обаче да хукнете в търсене на сърца, по-добре помислете наистина на какво най-скъпият за Вас човек, би се зарадвал. Може и да уважава празника на Св. Валентин, а може и не. Което важи и за празника на Трифон Зарезан. А, защо да не съчетаем и двата празника в едно!

    2020-02-12 21:14:00

 Знаеш ли, че има статуетки и бижута които лекуват !?

Предполагам всеки е чувал или чел не един път за лечебните свойства на полускъпоценните и скъпоценни минерални камъни, които допринасят за хармонизирането на енергиите в дома. Източните народи, както и хората занимаващи се с астрология, твърдо вярват, че всяка зодия си има своят амулет или камък, който допринася благотворно за здравето ни, хармонизира чакрите и балансира нашата душевност.

А замислял ли си се колко по-чудесно би било ако успеем да съчетаем полезното с приятното, изкуството с астрологията ?

Дали е възможно !?

Твърдо, ДА !

към СТАТУЕТКИТЕ

Силата на скъпоценните камъни Но, нека първо опишем по-малко от множеството полезни свойства на най-често срещаните камъни. Уви темата е доста обширна и необятна, затова ще се спрем само на основната есенция от нея.

1. АХАТ още известен като камъкът на Равновесието

Ахатът се смята за камъкът на мира и спокойствието, който способства за благополучието на дома и укрепва семейството. Осигурява здраве и дълголетие на притежателите му. Ахатът помага на притежателя си да реализира своите способности и желания и увеличава вярата в собствените сили. Той подобрява възприемчивостта и стимулира аналитичния капацитет. Осигурява баланс между физическите, емоционални, интелектуални и духовни състояния. Предотвратява безсънието и гарантира приятни сънища. Ахатът е мощен емоционален лечител, подобрява паметта и концентрацията, повишава издръжливостта и насърчава честността. Ахатът се смята и за камък пазител на бременните жени, както и за защита от уроки. ахат - камъкът на Равновесието

На ахата се преписват ред лечебни свойства, но най-често се използва при преуморени и възпалени очи, при главоболие или световъртеж, при температурни инфекции, при хроничен бронхит, ангина и задух. Помага при лечение на заболявания на панкреаса и за подобряване на кръвообръщението. Ако се носи под формата на бижу стимулира сърдечната дейност, неутрализира стреса, предпазва от нервно напрежение и подпомага лечението при тежка и продължителна кашлица. Особено полезен е за децата- носи им успокоение и разсейва страха, предпазва ги от опасности.

Поради изключително богатата си цветова палитра, ахата има благоприятно влияние върху всички чакри.

Зодиите за които ахата е благоприятен, са

Близнаци, Дева, Козирог, Телец

2. ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ или добре познат още като камъкът на лечителите

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ Планинският кристал е универсален камък. Той има свойството да излъчва всички цветови вибрации в спектъра на светлината и по този начин може да бъде настройван за всякаква употреба, която да носи светлина и енергия на духовното ни тяло. Изключително е подходящ за всеки дом. Известен е още като камък на ума, защото подобрява умствените способности и ни помага да се концентрираме върху информацията, която ни трябва. Той е мощен инструмент за хармонизиране и балансиране. Планинският кристал изостря мисловните процеси, дава яснота на мисълта, укрепва постоянството, помага да се избегнат компрометиращи ситуации. Балансира емоциите, разкрепостява духа, осигурява емоционално и физическо равновесие, като има способността да действа на всички аурични нива и чакри. Има свойството да усилва всяка енергия или намерение и защитава от негативност и био-интервенции.

Има множество лечебни практики в индийската и тибетската медицина именно с планински кристал. Той се смята за най-мощния камък за лечение, тъй като неговата енергия най-лесно се настройва на вибрационната честота на човека. Той е майстор лечител и може да се използва при всякакви условия. Стимулира имунната система и носи баланс в тялото. Отдава най-чистата си и силна енергия точно на мястото на което тя е нужна. Почиства и подобрява телесните органи и душата, като свързва физическото тяло с ума.

Носен под формата на колие помага при главоболие и за по-лесно справяне със стреса.Може да се съчетава с всички минерали, тъй като усилва тяхната енергия.

Подходящ е за всички зодии, но най-вече за

Лъв, Близнаци и Козирог

към СТАТУЕТКИТЕ

3. ЯСПИС камъкът на Грижовността

ЯСПИС камъкът на Грижовността Още от древен Египет и Гърция, ясписът е бил носен като амулет срещу „лоши очи”, врагове, диви зверове и страхове. Ясписът премахва цялата негативна енергия натрупана в организма. Защитава от „уроки” и зли сили. Премахва умората и повишава общия тонус, изостря интуицията и концентрацията.

Чакри за които благоприятства според цвета си, са :
жълт - слънчев сплит ;
червен - коренна ;
червено-кафяв - сакрална ;
зелен - сърдечна ;
От прастари времена бил наричан „камъкът на живота”, поради широкия диапазон на болести, за които се използвал. Вярвали, че може да подобри зрението и да лекува епилепсия. Китайските лечители го използвали за изчистване на всички вътрешни органи. Според съвременната литотерапия, ясписът стимулира и лекува женската репродуктивна система. Използва се и за лечение на диабет, на проблеми с жлъчката и хепатит. Носен като украшение укрепва имунната система, предпазва от притеснение и стрес и стимулира жлезите с вътрешна секреция.

Зодиите за които най-силно се препоръчва са

Овен, Дева, Рак, Скорпион

4. АМЕТИСТ камъкът на Духовността

Аметистът се смята за камък на мъдростта и познанието, който развива интуицията и ума. Символизира просперитет, богатство и изобилие на всички нива. На тези, които се занимават с бизнес, аметистът помага да се обкръжат с покровители и ги пази от нещастия и финансови загуби. В семейно отношение внася мир и хармония. На творческите хора носи вдъхновение и нови идеи. Смята се и за мощен защитник от лоша съдба. Камъкът отваря вратите към духовните преживявания и може да предпазва притежателя си от черна магия. Известен е като камъкът на промяната и може да донесе всякакъв вид промяна във вашия живот. Помага и за преодоляването на стари емоционални рани и заздравява психиката.  АМЕТИСТ камъкът на Духовността

Аметистът е кристал, който е задължителен за всички лечители. Смята се, че въздейства положително при главоболие, мигрена, безсъние, проблеми с имунната система. Носен под формата на бижу, влияе благотворно върху нервната система, създава чувство за сигурност и душевен покой, укрепва паметта, контролира емоциите, подтиква към творчески труд. Поставянето на аметист върху третото око оказва положително въздействие при главоболие и мигрена. При хрема и синузит, предварително загряти в гореща вода с морска сол късчета от аметист се поставят на синусите.

Чакрите за които се грижи са Аджна ( третото око ) и Сахасрара ( коронна )

Зодии които се повлияват най-благоприятно от него са

Риби, Водолей, Козирог, Дева, Стрелец

5. ТИГРОВО ОКО камъкът на сбъднатите Надежди

ТИГРОВО ОКО камъкът на сбъднатите Надежди В Древните култури е познат като камък-защитник от лоши очи и магии. Това е камък с магическа слънчева енергия, който вдъхва самоувереност и сигурност, очиства и прогонва негативността и ни помага да поемем в правилната посока. В периоди на сериозни жизнени промени предпазва от падение и разочарования. Помага при изпълнението на желания, носи успех в работата, стабилизира финансовото състояние, помага още при изпити и важни бизнес срещи.

Древните лечители смятали, че тигровото око управлява слънчевата енергия, преобразува я в поток с лечебна еманация и я насочва в тялото на човека. Поради това съветвали, тигрово око да носят болните и слаби хора. Помага при очни заболявания и забавя потока на енергия, която минава през тялото. Това му качество го прави много полезен при стресови ситуации. Носен като бижу спомага за възстановяване на силите, за преодоляване на депресии и за защита от психични атаки, като ги връща към източника.

Чакрата над която има положително влияние е слънчев сплит.

Зодиите благоприятствани от него

Близнаци, Дева, Лъв, Козирог

Има още редица известни и не чак до там известни лечебни камъни за които ще ти разкажем в друга статия. Но замисли се колко чудесно би било да съчетаем тези всички лечебни свойства в едно изящно и уникално творение, а именно бронзова статуетка съчетана с микс от скъпоценни камъни. Ефекта от притежанието на подобно произведение на изкуството може да бъде само и единствено положителен.

Само си представи положителната и лечебна енергия бликаща от това бижу, което едновременно краси дома и го хармонизира, настройва чакрите ти дори докато гледаш телевизия или спиш.

Не знам за вас, но аз лично вече се сдобих се една от тях и признавам, не съжалявам и за секунда.

към СТАТУЕТКИТЕ

Автор: eleon.bg / 9378 прегледа