•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

← Още от Блога

Силата на скъпоценните камъни и техните лечебни свойства

2019-05-08
Вижте още
  • Бронзови статуетки или статуетки от месинг? Бронзови статуетки или статуетки от месинг?

    О, не! Канени сте на сватбата на годината или трябва да направите фирмен коледен подарък. Ами сега, какво ли да подарите!? Защо не статуетка, но не каква да е статуетка, а авторска. Произведена ръчно от месинг или пък бронз? Кое да изберете .....

    2017-06-28 19:31:00

 Знаеш ли, че има статуетки и бижута които лекуват !?

Предполагам всеки е чувал или чел не един път за лечебните свойства на полускъпоценните и скъпоценни минерални камъни, които допринасят за хармонизирането на енергиите в дома. Източните народи, както и хората занимаващи се с астрология, твърдо вярват, че всяка зодия си има своят амулет или камък, който допринася благотворно за здравето ни, хармонизира чакрите и балансира нашата душевност.

А замислял ли си се колко по-чудесно би било ако успеем да съчетаем полезното с приятното, изкуството с астрологията ?

Дали е възможно !?

Твърдо, ДА !

към СТАТУЕТКИТЕ

Силата на скъпоценните камъни Но, нека първо опишем по-малко от множеството полезни свойства на най-често срещаните камъни. Уви темата е доста обширна и необятна, затова ще се спрем само на основната есенция от нея.

1. АХАТ още известен като камъкът на Равновесието

Ахатът се смята за камъкът на мира и спокойствието, който способства за благополучието на дома и укрепва семейството. Осигурява здраве и дълголетие на притежателите му. Ахатът помага на притежателя си да реализира своите способности и желания и увеличава вярата в собствените сили. Той подобрява възприемчивостта и стимулира аналитичния капацитет. Осигурява баланс между физическите, емоционални, интелектуални и духовни състояния. Предотвратява безсънието и гарантира приятни сънища. Ахатът е мощен емоционален лечител, подобрява паметта и концентрацията, повишава издръжливостта и насърчава честността. Ахатът се смята и за камък пазител на бременните жени, както и за защита от уроки. ахат - камъкът на Равновесието

На ахата се преписват ред лечебни свойства, но най-често се използва при преуморени и възпалени очи, при главоболие или световъртеж, при температурни инфекции, при хроничен бронхит, ангина и задух. Помага при лечение на заболявания на панкреаса и за подобряване на кръвообръщението. Ако се носи под формата на бижу стимулира сърдечната дейност, неутрализира стреса, предпазва от нервно напрежение и подпомага лечението при тежка и продължителна кашлица. Особено полезен е за децата- носи им успокоение и разсейва страха, предпазва ги от опасности.

Поради изключително богатата си цветова палитра, ахата има благоприятно влияние върху всички чакри.

Зодиите за които ахата е благоприятен, са

Близнаци, Дева, Козирог, Телец

2. ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ или добре познат още като камъкът на лечителите

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ Планинският кристал е универсален камък. Той има свойството да излъчва всички цветови вибрации в спектъра на светлината и по този начин може да бъде настройван за всякаква употреба, която да носи светлина и енергия на духовното ни тяло. Изключително е подходящ за всеки дом. Известен е още като камък на ума, защото подобрява умствените способности и ни помага да се концентрираме върху информацията, която ни трябва. Той е мощен инструмент за хармонизиране и балансиране. Планинският кристал изостря мисловните процеси, дава яснота на мисълта, укрепва постоянството, помага да се избегнат компрометиращи ситуации. Балансира емоциите, разкрепостява духа, осигурява емоционално и физическо равновесие, като има способността да действа на всички аурични нива и чакри. Има свойството да усилва всяка енергия или намерение и защитава от негативност и био-интервенции.

Има множество лечебни практики в индийската и тибетската медицина именно с планински кристал. Той се смята за най-мощния камък за лечение, тъй като неговата енергия най-лесно се настройва на вибрационната честота на човека. Той е майстор лечител и може да се използва при всякакви условия. Стимулира имунната система и носи баланс в тялото. Отдава най-чистата си и силна енергия точно на мястото на което тя е нужна. Почиства и подобрява телесните органи и душата, като свързва физическото тяло с ума.

Носен под формата на колие помага при главоболие и за по-лесно справяне със стреса.Може да се съчетава с всички минерали, тъй като усилва тяхната енергия.

Подходящ е за всички зодии, но най-вече за

Лъв, Близнаци и Козирог

към СТАТУЕТКИТЕ

3. ЯСПИС камъкът на Грижовността

ЯСПИС камъкът на Грижовността Още от древен Египет и Гърция, ясписът е бил носен като амулет срещу „лоши очи”, врагове, диви зверове и страхове. Ясписът премахва цялата негативна енергия натрупана в организма. Защитава от „уроки” и зли сили. Премахва умората и повишава общия тонус, изостря интуицията и концентрацията.

Чакри за които благоприятства според цвета си, са :
жълт - слънчев сплит ;
червен - коренна ;
червено-кафяв - сакрална ;
зелен - сърдечна ;
От прастари времена бил наричан „камъкът на живота”, поради широкия диапазон на болести, за които се използвал. Вярвали, че може да подобри зрението и да лекува епилепсия. Китайските лечители го използвали за изчистване на всички вътрешни органи. Според съвременната литотерапия, ясписът стимулира и лекува женската репродуктивна система. Използва се и за лечение на диабет, на проблеми с жлъчката и хепатит. Носен като украшение укрепва имунната система, предпазва от притеснение и стрес и стимулира жлезите с вътрешна секреция.

Зодиите за които най-силно се препоръчва са

Овен, Дева, Рак, Скорпион

4. АМЕТИСТ камъкът на Духовността

Аметистът се смята за камък на мъдростта и познанието, който развива интуицията и ума. Символизира просперитет, богатство и изобилие на всички нива. На тези, които се занимават с бизнес, аметистът помага да се обкръжат с покровители и ги пази от нещастия и финансови загуби. В семейно отношение внася мир и хармония. На творческите хора носи вдъхновение и нови идеи. Смята се и за мощен защитник от лоша съдба. Камъкът отваря вратите към духовните преживявания и може да предпазва притежателя си от черна магия. Известен е като камъкът на промяната и може да донесе всякакъв вид промяна във вашия живот. Помага и за преодоляването на стари емоционални рани и заздравява психиката.  АМЕТИСТ камъкът на Духовността

Аметистът е кристал, който е задължителен за всички лечители. Смята се, че въздейства положително при главоболие, мигрена, безсъние, проблеми с имунната система. Носен под формата на бижу, влияе благотворно върху нервната система, създава чувство за сигурност и душевен покой, укрепва паметта, контролира емоциите, подтиква към творчески труд. Поставянето на аметист върху третото око оказва положително въздействие при главоболие и мигрена. При хрема и синузит, предварително загряти в гореща вода с морска сол късчета от аметист се поставят на синусите.

Чакрите за които се грижи са Аджна ( третото око ) и Сахасрара ( коронна )

Зодии които се повлияват най-благоприятно от него са

Риби, Водолей, Козирог, Дева, Стрелец

5. ТИГРОВО ОКО камъкът на сбъднатите Надежди

ТИГРОВО ОКО камъкът на сбъднатите Надежди В Древните култури е познат като камък-защитник от лоши очи и магии. Това е камък с магическа слънчева енергия, който вдъхва самоувереност и сигурност, очиства и прогонва негативността и ни помага да поемем в правилната посока. В периоди на сериозни жизнени промени предпазва от падение и разочарования. Помага при изпълнението на желания, носи успех в работата, стабилизира финансовото състояние, помага още при изпити и важни бизнес срещи.

Древните лечители смятали, че тигровото око управлява слънчевата енергия, преобразува я в поток с лечебна еманация и я насочва в тялото на човека. Поради това съветвали, тигрово око да носят болните и слаби хора. Помага при очни заболявания и забавя потока на енергия, която минава през тялото. Това му качество го прави много полезен при стресови ситуации. Носен като бижу спомага за възстановяване на силите, за преодоляване на депресии и за защита от психични атаки, като ги връща към източника.

Чакрата над която има положително влияние е слънчев сплит.

Зодиите благоприятствани от него

Близнаци, Дева, Лъв, Козирог

Има още редица известни и не чак до там известни лечебни камъни за които ще ти разкажем в друга статия. Но замисли се колко чудесно би било да съчетаем тези всички лечебни свойства в едно изящно и уникално творение, а именно бронзова статуетка съчетана с микс от скъпоценни камъни. Ефекта от притежанието на подобно произведение на изкуството може да бъде само и единствено положителен.

Само си представи положителната и лечебна енергия бликаща от това бижу, което едновременно краси дома и го хармонизира, настройва чакрите ти дори докато гледаш телевизия или спиш.

Не знам за вас, но аз лично вече се сдобих се една от тях и признавам, не съжалявам и за секунда.

към СТАТУЕТКИТЕ

Автор: eleon.bg / 2527 прегледа