•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

← Още от Блога

Лампи Тифани / Tiffany - изкуство достъпно за всеки дом

2017-11-13
Вижте още
  • Подарък за Св. Валентин? Някакви идеи? Подарък за Св. Валентин? Някакви идеи?

    Ден на любовта е. И време за избор на подарък. Преди обаче да хукнете в търсене на сърца, по-добре помислете наистина на какво най-скъпият за Вас човек, би се зарадвал. Може и да уважава празника на Св. Валентин, а може и не. Което важи и за празника на Трифон Зарезан. А, защо да не съчетаем и двата празника в едно!

    2020-02-12 21:14:00

 Ако сте любител на естетиката или пък ценител на изяществото и лукса, навярно сте чували или пък чели и какво представляват лампите Тифани.

      Тифани лампа е вид лампа с абажур направен със стъкло, проектирана от Луис Комфорт Тифани и неговото дизайнерско студио. Поради господстващото влияние на Тифани върху стила терминът "лампа Тифани" или "лампа стил Тифани" често се използва за означаване на оцветени лампи с оловно стъкло, дори тези, които не са произведени от компанията на Луис Комфорт Тифани.      Всяка лампа се приготвя по метода на медно фолио. Най-напред образец на лампата се изтегля върху тежко парче картон. След това на парчето на шаблона се записва число и цвят на стъклото. След като рисунката е разчертана и етикетирана, стъклото е поставено над нея и проследено. След като шаблонът е наложен върху стъклото, парчетата могат да бъдат нарязани и оразмерени до правилната им форма. След това парчетата трябва да бъдат почистени, така че медното фолио да може да се нанесе върху ръбовете. Разтворът от медно фолио позволява парчетата да се залепват заедно. След като лампата е поставена в съответствие и е напълно залепена, краищата трябва да бъдат запоени заедно за здраво задържане. Най-накрая, след като лампата е била запоена, тя се почиства, за да се извлече красотата й.      Колкото и накратко да разказваме историята на лампите Тифани, няма как да я започнем без споменаването на нейния създател. А той е Луис Комфорт Тифани, син на Чарлз Тифани, който пък е основател на Tiffany & Co. Да, същият онзи с бижутата.

Син и баща обаче нямат много общо, с изключение на своята популярност.

Луис Комфорт Тифани е роден през 1848 г в Ню Йорк, където и умира през 1933 г. Той, подобно на баща си, от малък има набито око за красотата и естетиката. Но за разлика от него, не се фокусира само върху създаването на бижута. Захласва се по стъклообработката.     През 1877 г. Луис Тифани става съдружник във фабрика за производство на стъкло. Както става в редица случаи, среща съпротива от страна съдружниците си заради иноваторските си идеи. Което за късмет довежда до отварянето на врати на Tiffany Studios. Късмет за цялото човечество.     Tiffany Studios жъне успех след успех. В началото на 90-те години на 19 в. Луис Тифани вече е открил стъклото, известно като фаврил. Стъкло от преливащи се тонове, чието производство се превръща в ново европейско модно течение. Смятайте къде е САЩ, къде е Европа.      Най-голяма слава обаче Луис Тифани постига със своите лампи Тифани. Въпреки високите си цени, те се изкупуват като топъл хляб. Заради изяществото си са приемани като предмет на изкуството. Каквито продължават да се смятат и до днес. Не са просто лампи, а лампите Тифани. Сравними единствено с диамантените пръстени, произведени от бащината марка Tiffany & Co.Ето защо ние се стремим да ви предложим голямо многообразие от различни по големина, форма и материали лампи, които биха задоволили и най-взискателния вкус при обзавеждането на спалня, трапезария, хол или всекидневна. Предлагаме на Вашето внимание настолна лампа за бюро, нощна лампа, настолна лампа с часовник, лампа за хол, стояща лампа и др.

Разгледайте голямото ни разнообразие от Лампи Тифани , което предлагаме!

Автор: eleon.bg / 7628 прегледа