Нямате продукти в кошницата.

Как да изберем най-подходящия подарък?

2013-04-30  | 0 Коментар(а)
Вижте още
  • Бронзови статуетки или статуетки от месинг? Бронзови статуетки или статуетки от месинг?

    О, не! Канени сте на сватбата на годината или трябва да направите фирмен коледен подарък. Ами сега, какво ли да подарите!? Защо не статуетка, но не каква да е статуетка, а авторска. Произведена ръчно от месинг или пък бронз? Кое да изберете .....

    2017-06-28 15:23:00

 Много често сме изправени пред дилемата какъв подарък точно да изберем за любимия човек, близък приятел или роднина.

По принцип се смята, че познавайки душевността и вкуса на съответния човек, можем да определим какво би му се харесало най-много. Клишираните подаръци със сигурност няма да допаднат на никой от нас, затова степента на уникалност трябва да е много висока. Това е и може би най-важното условие, за да можем истински да зарадваме човека, на когото подаряваме – подаръкът да бъде оригинален. Така изненадата при отварянето му ще бъде много голяма, а човекът ще има всички поводи да се усмихне, когато го види.


Голяма грешка е мнението на много жени, че има подаръци и сувенири, които се харесват от почти всеки мъж. Да, съществуват джаджи като ключодържатели, пури, запалки, оръжия, аксесоари за кола, манерки за алкохол и т.н., които биха допаднали на голям брой съвременни мъже, но ако някоя дама иска да направи прекрасно впечатление, определено трябва да заложи на нестандартния подарък. Определено по-лесно е за мъж, който трябва да избере подарък за друг мъж, тъй като обикновено познатите и приятелите познават добре съответния вкус.


Сред вариантите за подходящ и униксекс подарък са „технологичните” сувенири – телефони, таблети, DVD устройства, конзоли за игри и т.н. Подобен род подарък винаги ще се котира високо и стига да е висококачествен ще се хареса с голяма доза вероятност на човека, независимо от пола му.


Сред вариантите за класически подарък, който отново би допаднал на огромен брой хора, са бижутата, часовниците, аксесоарите за дома, дрехи, обувки и т.н. Едно от много важните условия при избора на подходящ подарък е да се съобразим с възрастта на дадения човек и да ориентираме подаръка според този диапазон. Съществуват и изключения, разбира се, но като цяло е необходимо да се съобразяваме с това „условие”.


При избора на сватбен или юбилеен подарък е от съществено значение да сме посещавали дома на даденото семейство и да сме проучили какво ще пасне най-добре в уютната им домашна атмосфера. Ако този факт не е налице, изборът е по-труден и в такива случаи отново трябва да се заложи на класика – фотоалбуми, сервизи за чай, статуетки, градински фигурки, вази за цветя, фруктиери, домашна техника.


При всички случаи подаръкът трябва да бъде такъв, че едновременно да носи някаква символика и да може да бъде използван от човека, а не да бъде поредната вещ събираща прах някъде в шкафа.

Автор: eleon.bg / 3707 прегледа