•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

← Още от Блога

Как да изберем най-подходящия подарък?

2013-04-30
Вижте още

 Много често сме изправени пред дилемата какъв подарък точно да изберем за любимия човек, близък приятел или роднина.

По принцип се смята, че познавайки душевността и вкуса на съответния човек, можем да определим какво би му се харесало най-много. Клишираните подаръци със сигурност няма да допаднат на никой от нас, затова степента на уникалност трябва да е много висока. Това е и може би най-важното условие, за да можем истински да зарадваме човека, на когото подаряваме – подаръкът да бъде оригинален. Така изненадата при отварянето му ще бъде много голяма, а човекът ще има всички поводи да се усмихне, когато го види.


Голяма грешка е мнението на много жени, че има подаръци и сувенири, които се харесват от почти всеки мъж. Да, съществуват джаджи като ключодържатели, пури, запалки, оръжия, аксесоари за кола, манерки за алкохол и т.н., които биха допаднали на голям брой съвременни мъже, но ако някоя дама иска да направи прекрасно впечатление, определено трябва да заложи на нестандартния подарък. Определено по-лесно е за мъж, който трябва да избере подарък за друг мъж, тъй като обикновено познатите и приятелите познават добре съответния вкус.


Сред вариантите за подходящ и униксекс подарък са „технологичните” сувенири – телефони, таблети, DVD устройства, конзоли за игри и т.н. Подобен род подарък винаги ще се котира високо и стига да е висококачествен ще се хареса с голяма доза вероятност на човека, независимо от пола му.


Сред вариантите за класически подарък, който отново би допаднал на огромен брой хора, са бижутата, часовниците, аксесоарите за дома, дрехи, обувки и т.н. Едно от много важните условия при избора на подходящ подарък е да се съобразим с възрастта на дадения човек и да ориентираме подаръка според този диапазон. Съществуват и изключения, разбира се, но като цяло е необходимо да се съобразяваме с това „условие”.


При избора на сватбен или юбилеен подарък е от съществено значение да сме посещавали дома на даденото семейство и да сме проучили какво ще пасне най-добре в уютната им домашна атмосфера. Ако този факт не е налице, изборът е по-труден и в такива случаи отново трябва да се заложи на класика – фотоалбуми, сервизи за чай, статуетки, градински фигурки, вази за цветя, фруктиери, домашна техника.


При всички случаи подаръкът трябва да бъде такъв, че едновременно да носи някаква символика и да може да бъде използван от човека, а не да бъде поредната вещ събираща прах някъде в шкафа.

Автор: eleon.bg / 5259 прегледа