•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  •   0888251570
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Нестандартна бронзова скулптура БИК с полускъпоценни камъни - 557214

Нестандартна бронзова скулптура БИК с полускъпоценни камъни - 557214

Още изгледи

  • Нестандартна бронзова скулптура БИК с полускъпоценни камъни - 557214
  • Нестандартна бронзова скулптура БИК с полускъпоценни камъни - 557214
  • Нестандартна бронзова скулптура БИК с полускъпоценни камъни - 557214
  • Нестандартна бронзова скулптура БИК с полускъпоценни камъни - 557214
1 600.00 лв. 27-08-2024 OutOfStock
Каталожен номер: EB 557214

Оценка: 95 %

Размери на подукта 30 х 20 см, високо 30 см Размери на подукта
Тегло на подукта 6.0000 Тегло на подукта
Безплатна доставка Безплатна доставка При закупуването на този продукт, печелите безплатна доставка!
Изчерпан продукт Изчерпан продукт Този продукт е изчерпан към момента и не можем да го доставим.
Brand:  EVANO, Испания EVANO, Испания Марка: EVANO, Испания
557214 - Бикът символизира сила, могъщество, борбеност.
Уникална бронзова скулптора с мраморна основа, изработена от прочутите испански скулптори Д. Манел Видал и Хусе Луис де Касасола.

Произход: Испания
Безплатна доставка.
Уникална бронзова скулптора с мраморна основа, изработена от прочутите испански скулптори Д. Манел Видал и Хусе Луис де Касасола. Техен характерен почерг са произведенията на изкусвото, които съчетават в себе си бронз или месинг и спиращите дъха полускъпоценни камъни.

Според източните вярвания и учения, БИКЪТ е изкюбчитено тачен като символ на мотивация, постоянство, силна воля и се окачествява със силни хора, материалистични желания и упорита работа. Статуетката БИК е умело и доста изящно съчетание на мателиалите бронз, мрамор и полускъпоценните камъни Тигрово Око и Планински Кристал. Отново според източните култири и вярвания, камъкът Тигрово Око се смята, че е камъкът на сбъднатите Надежди. Докато Планинският Кристал е мощен инструмент за хармонизиране и балансиране, изостря мисловните процеси, дава яснота на мисълта, укрепва постоянството, помага да се избегнат компрометиращи ситуации.

Ако искате да научите повече за невероятните лечебни свойства и мистични сили на различните видове полускъпоценни камъни, можете да прочетете статията Невероятните лечебни сили на полускъпоценните минерали!

Бронзови скулптури
са били открити още в руините на древните градове на Месопотамия, в погребалните гробници на китайски императори, както и в най-големите римски градове Помпей и Херкулан. Тази форма на изкуство замира в продължение на няколко века, за да се възроди отново в периода на Възраждането и отново да дойде на преден план на изкуството. Още четири века ще минат преди раждането на Индустриалната революция в средата на 19 век. , която индустриалната революция ще осигури необходимите инструменти за направата на бронзови скулптури в мащаби и качество, които ще ги сведе отново до върха на световното изкуството.

За да започне процеса на извайване
на бронзовата скулптура, повечето скулптори решат да направят образец от глина. Има множество различни глини за правене на скулптори. Трите основни категории от глина използвани за скулптури са глина на водна основа, глина на маслена основа, и self-hardening/low-fire глина. Изборът на подходяща глина за даден проект може да бъде просто въпрос на предпочитание.

Опитът обаче е може би най-добрият учител,
когато се решава какъв вид глина да се използва. Повечето автори на скулптури предпочитат да работят с глина на маслена основа, известен също като plasticene, plastilene или plastilina. Основната причина за работа с тази глина е защото той никога не изсъхва или втвърдява. Тази глина винаги може да бъде смекчена и преработена ако трябва да се направи промяна. Основният проблем с използването на маслена основа глина е как да бъде достатъчно мека за да се изгради скулптурата бързо и все пак в същото време глината да е достатъчно твърда за да произведе добър детайл.

Обичайното решение е
да се избере глина, която е достатъчно твърда за детайлна работа и след това просто използвайки топлина която да омекоти глината за натрупване. Много малките скулптури често са моделирани директно върху восък, които макар и по-трудно да се моделира, дава възможност за максимална детайлност.

Може да се интересувате и от следните продукт(и)