Нямате продукти в кошницата.

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, поради годишен отпуск, всички поръчки направени в интервала 21 Юни - 02 Юли, ще бъдат доставяни след 02-ри Юли. Предварително се извиняваме за забавянето и Ви благодарим за разбирането и търпението!

Vin Bouquet - Отварачка за шампанско

Vin Bouquet - Отварачка за шампанско

69.00 лв. 21-12-2024 OutOfStock
Каталожен номер: NWV/VB FID 009

Оценка: 89 %

Според тарифите на Еконт или Спиди Според тарифите на Еконт или Спиди Поръчки на обща стойност над 100лв, печелят безплатна доставка!
Изчерпан продукт Изчерпан продукт Този продукт е изчерпан към момента и не можем да го доставим.
Brand:  Vin Bouquet, Испания Vin Bouquet, Испания Марка: Vin Bouquet, Испания
Отварачка за шампанско Vin Bouquet VB FID 009

* Размери на опаковката: 8,2 / 6 / 14,5 см
* Тегло: 0,074 кг.
* Материал: Стомана/Пластмаса
* Цвят: Черен

Производител: Vin Bouquet, Испания
Отварачка за шампанско

* Размери на опаковката: 8,2 см/6 см/14,5 см.
* Тегло: 0,074 кг.
* Материал: Стомана/Пластмаса
* Цвят: Черен

Производител: Vin Bouquet, Испания


Шампанското е с по-добър вкус, когато е охладено, но френски учени откриха още една причина да го държим в хладилника преди отваряне - колкото е по-топла бутилката, толкова по-бързо изхвърча тапата.

Отварачката за шампанско на Vin Bouquet ще Ви даде възможност да отворите бутилка от пенливата течност, без да разлеете нито капка. Лесна за използване, тя има кука за отстраняване на телената клетка и отваря бутилката с едно завъртане.

Специалистите съветват:
* Първото правило е бутилката да се изстуди добре, а малко преди да се отвори, да се постави в съд с лед.

* Преди отваряне бутилката не трябва да се разклаща. Препоръчително е тя да се държи под ъгъл 45 градуса, а тапата да се обхване плътно. Не трябва да се опитвате да я въртите или клатите. Върти се самата бутилка, а тапата се поддържа с големия пръст, за да се избегне големия гръм. Това ще спаси не само нервите на гостите, но и самото вино.

* Когато тапата излезе, от шампанското бързо се изпарява въглеродния окис, разпада се аминокиселината и то престава да шуми. Впрочем по скоростта на затихването на виното може да се съди за неговото качество - най-доброто шампанско може да шуми до 10 часа.