•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  •   0888251570
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Карти за игра на TEXAS HOLD'EM покер

5.00 лв.

Изчерпан

Каталожен номер: GA 0101374

Продукт рейтинг:

Texas Hold 'em е вариант на играта на карти покер. Texas Hold 'em е една от най-популярните игри на покер. Има доста покер турнири, на които се играе, като най-големият от тях е Световните покер серии, който се провежда в Rio All Suite Hotel and Casino в Лас Вегас, САЩ.

Hold 'em като цяло обединява всички онези варианти на покер, при които има 5 отворени карти, сложени по средата на масата, които са общи карти и могат да бъдат използвани от всеки играч заедно с тези в ръката му, за образуване на неговата съответна комбинация. В казината освен Texas Hold ’em се предлага Omaha като друг вариант на Hold ’em. Доста често Texas Hold’em се нарича накратко Hold ’em, но по този начин много лесно може да се сбърка с Omaha.

При холдема всеки получава по две карти обърнати с лицето надолу (т.е., те са видими само за него). Следва кръг на залагане, след който се раздават пет общи карти по средата на масата (общи и видими за всички) на три части: първо три наведнъж наречени флоп (flop), после една, която се казва търн карта (turn), и накрая последната ривър (river) карта. След всяка група следва кръг на залагане, в който ако някой заложи нещо, другите следва да го платят (или повишат залога), за да останат в играта.

Целта на всеки е с неговите две карти в ръка и петте общи карти да състави най-силната покер комбинация. При съставянето на най-добрата покер ръка, която както знаем се състои от пет карти, всеки има право да ползва две, една или нито една от своите две карти, като за остатъка ползва колкото и които му трябват от общите карти.

Всяко раздаване е разделено на четири рунда на залагане: след като са раздадени първите две карти (преди флопа, pre-flop), след като се обърнат първите три общи карти (флоп), след търна и след ривъра. Ако при който и да е от тези кръгове на залагане, някой от играчите направи залог и никой от останалите не му го плати, този играч печели събралата се сума в средата на масата наречена пот (pot), без да трябва да си показва двете карти.

Сподели и ти твоето мнение относно:Карти за игра на TEXAS HOLD'EM покер

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Как оценявате продукта?