•   Безплатна доставка
  за поръчки над 100лв
 • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

статуетка-пластика ФЛАМЕНКО -Luis Jorda 311516

статуетка-пластика ФЛАМЕНКО -Luis Jorda 311516

Още изгледи

 • статуетка-пластика ФЛАМЕНКО -Luis Jorda 311516
 • статуетка-пластика ФЛАМЕНКО -Luis Jorda 311516
 • статуетка-пластика ФЛАМЕНКО -Luis Jorda 311516
 • статуетка-пластика ФЛАМЕНКО -Luis Jorda 311516
240.00 лв. 14-01-2025 OutOfStock
-31%
 • 349.00 лв.
 • 240.00 лв.
 • Стойност: 349.00 лв.  
 • Спестяваш: 109.00 лв.
Каталожен номер: EB 311516

Оценка: 92 %

Безплатна доставка Безплатна доставка При закупуването на този продукт, печелите безплатна доставка!
Изчерпан продукт Изчерпан продукт Този продукт е изчерпан към момента и не можем да го доставим.
Brand: ELEON ELEON Марка: ELEON
Авторски статуетки и пластики изработени от бронз - ФЛАМЕНКО -Luis Jorda 311516. Размери 36 см - 2 кг. Безплатна доставка.
Размери 36 см - 2 кг

Роден в Барселона, където учи изкуство и започва работа, Luis Jorda е скулптор с дълбоки корени в художествените традиции на своята средиземноморски родина. В своите скулптури той показва своята голяма чувствителност и романтичният си характер, следвайки стъпките на великите каталонски скулптори от вековете XIX и XX и в същото време, включващ модерни художествени тенденции, успявайки да ги пресъздаде в изящни произведения на класически и съвременни характеристики.

Барселона e град от където идват много сега добре известни художници. Кой не е чувал за "Саграда Фамилия" от Гауди, за шедьоврите на Dali или Пикасо? Барселона e град, който е бил и ще продължи да бъде люлката на изключителни творци един от коите е и Luis Jorda. Той започва да учи изкуство със специалност рисуване и живопис, в училището за изкуства и занаятите в Барселона, а после в престижната Академия Бекса. Всичко това дава заявката за една успешна артистична кариера в тази посока ... но уви получава фрактура, което го и подтиква да търси нови хоризонти и той заминава зад граница. Посещава Швейцария, Франция и Германия, където остава в продължение на няколко години. След брака си той започва да жадува за родния си град Барселона и решава да се завърне в родината си. Завръщайки се в родината си, той поема нова посока в своето творчество започвайки да посещава ателието на скулптора Guerau Calabia, където започва да се учи в тайните техники на занаята, полагайки основите на нови идеи и концепции. Не след дълго прави своята първа самостоятелна изложба, а не след дълго вече има изложби и в Барселона,
Мадрид, Франция и други, където получава безброй положителни оценки. Много от неговите произведения намират място в различни частни колекции на Европа, Азия и Америка.

Всяка статуетка-пластика ФЛАМЕНКО -Luis Jorda 311516 има сертификат за гаранция и подпис на автора.

Може да се интересувате и от следните продукт(и)