•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Чаша фин порцелан Lancaster - MUG каре 972201A

Чаша фин порцелан Lancaster - MUG каре 972201A

11.00 лв. 18-11-2024 InStock
Каталожен номер: 972201A

Оценка: 97 %

Според тарифите на Еконт или Спиди Според тарифите на Еконт или Спиди Поръчки на обща стойност над 100лв, печелят безплатна доставка!
Ограничено количество Ограничено количество Не му мисли, купи сега. Има вероятност някой да те изпревари.
Brand:  LANCASTER, Англия LANCASTER, Англия Марка: LANCASTER, Англия
Пиенето на кафе или чай за мнозина е не просто ежедневна необходимост, но и страст, ритуал. А пиенето на Кафе с Чаша фин порцелан Lancaster - MUG каре 972201A е повече от наслада. Един чудесен подарък за жена.

Чаша с изчистена карирана украса с бели и черни квадрати, изработена от фин костен порцелан с английски дизайн. Подходящ за всеки изискан и претенциозен вкус. Продуктите на Lancaster са отличен избор за всеки, който държи кухнята, дневната или трапезарията да притежават артистична атмосфера.

Цената включва луксозна подаръчна кутия с размери – 11 см. дължина; 8,5 см ширина; височина 11,5 см.

Размери на чашата: Ø 8 см. ; височина: 11 см. ; вместимост: 300 мл.

Стилен подарък за всеки повод, който носи уют и топлина във всеки дом.
Елегантна Чаша фин порцелан Lancaster - MUG каре 972201A. Един атрактивен подарък за жена.

Англичаните са известни със своята страст към хубавия чай. Като едни от най-големите ценители и познавачи на качествения чай, британците предпочитат зелен и черен чай от подбрани сортове. Ароматната и здравословна напитка е значително предпочитана пред кафето в Англия от векове насам. Така популярната днес чаена традиция по цял сват, поставя своето начало от една от придворните дами на кралицата с име Виктория. Първоначално следобедният чай е бил известен като “Low Tea”, който се е пиел на ниски масички, а “High Tea” пиели бедните семейства, които не можели да си позволят специалната маса за чай. Днес “Low Tea” се нарича “High Tea”, защото повечето британци не спазват традицията в забързаното си ежедневие и пият чай на крак или в движение.

Когато в Китай са започнали да използват порцеланови чайници и купи при техните церемонии за пиене на чай, европейските търговци започват да внасят тези изделия заедно с хубавия чай. Популярността на ритуала за пиене на чай в порцеланови чаши започва да нараства бързо сред богатите. Тъй като колекционирането на китайски порцелан се превръща в голям и процъфтяващ бизнес, някои китайски предприемачи решават да произвеждат порцеланови комплекти за Европа. Тогава английските занаятчии започват да копират някои от дизайните произведени в Китай. Така в района Staffordshire стартира производството на фин порцелан. Появяват се водещите имена в бранша като Wedgwood, Spode и Lancaster.

Производството на порцелан започва в Китай и до 17-ти век, е единствено изнесени в тази страна от където и произлиза. Именно поради тази причина, керамиката в англоговорящите страни е наричана "Chinaware", което в буквален превод означава "порцеланови изделия". Износът на китайски порцелан става толкова популярен, както в Европа, така и в Близкия изток, че хората от двата региона в крайна сметка се научили да го произвеждат и сами. Думата "порцелан" идва от италианската дума за "cowrie" - черупки, дадени на керамиката, заради приликата си с лъскавата, твърда и бяла повърхност
на черупката.

В Англия все още се организират изискани чаени партита в луксозна обстановка. Според традицията, английският чай се сервира запарен в чайник, като към него се поднася мляко, лимон и захар на бучки. Водата не трябва да е гореща, а сметаната е изключена. В специалният порцеланов сервиз за чай се слага захарта, след това се налива чай, а лимонът се употребява според индивидуалните предпочитания. Някои англичани предпочитат да пият чай с мляко, което прави излишна употребата на лимон. Така приготвеният чай не се бърка с лъжичката, а леко се разклаща. Към изисканата ароматна напитка се поднасят солени и сладки хапки, курабийки, торти, кексове, труфел или пасти.

Повече за порцелана можете да прочетете тук: Фин Порцелан