•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Лула морска пяна, класическа форма, извита лула, ръчно изработена, без филтър, Meerschaum Pipe 13см, TR20-1301

Лула от морска пяна

Още изгледи

  • Лула от морска пяна
  • Лула от морска пяна
  • Лула от морска пяна
  • Лула от морска пяна
  • Лула от морска пяна
119.00 лв. 15-01-2025 OutOfStock
Каталожен номер: TR20-1301

Оценка: 98 %

Размери на подукта L 13,0 / W 3,0 / H 4,5 см Размери на подукта
Тегло на подукта 0.0250 Тегло на подукта
Безплатна доставка Безплатна доставка При закупуването на този продукт, печелите безплатна доставка!
Изчерпан продукт Изчерпан продукт Този продукт е изчерпан към момента и не можем да го доставим.
Brand:  Meersch Paykoc, Турция Meersch Paykoc, Турция Марка: Meersch Paykoc, Турция
Класическа лула за пушене от морска пяна (Meerschaum Pipe) TR20-1301 е чудесен избор на лула и подарък за мъж. Избери своята нова ръчно резбована лула за пушене от голямото разнообразие на оферти за Лули за Пушене и Аксесоари за Лули, и получи с доставка до твоята врата.

Детайли на Лула от морска пяна:
★ Ръчно резбована и изработена Meerschaum Pipe без филтър
★ Класическа форма, извита лула
★ Дължина на лулата: 13,0 см
★ Височина на лулата: 4,5 см
★ Ширина на лулата: 3,0 см

★ Дълбочина на чашката: 3,0 см
★ Диаметър на чашката: 1,6 см

★ Материал на чашка: Meerschaum (афродит)
★ Материал мундщук: Лусит / Акрил
★ Тип филтър: без филтър
★ Опаковка: красива подаръчна кутия
★ Удоволствието e гарантирано !

Произход: Meersch Paykoc, Eskisehir, Turkey

👉 Разгледай и другите ни оферти за Лула аксесоари

Лули и Аксесоари за лула
Лула за пушене, като идея за подарък на мъжПушенето на лула не е за всеки, но пък е предшественик на всички съвременни и модерни приспособления за пушене. Да пушиш класическа, луксозна и висококачествена лула е едно съвсем различно, приятно преживяване и си остава едно от най-изтънчените и класически преживявания за истинските ценители на качествения тютюн. Преживяване наподобяващо ритуала по пушене на хубава ароматна пура или дори сравнимо с тайнството на сомелиерството.

В продължение на стотици години, лулите от морска пяна са се сдобили с репутацията на най-приятни за пушене. И не само заради самото усещане, а и защото всяка от тях е не само обикновенно приспособление за пушене, но и уникално художествено произведение, изработено ръчно в духа на майсторски традиции, предавани от поколение на поколение.


Лулите от морска пяна или по-известни като Meerschaum PipesОригиналното название морска пяна (известно като магнезиев силикатен хидрат, афродит или сепиолит) произлиза от немската дума Meerschaum. Това е вид минерал, който се добива предимно в откритата равнина в централна Турция, в околностите на градчето Eskişehir, сред залежи от червена глина на площ от едва 4 кв.мили. Името Морска Пяна идва от древно поверие, според което тя се получила от вкаменените бели гребени на вълните. В действителност обаче, това са вкаменени черупки на най-дребните морски създания, изпадали на дъното преди милиони години.

Направата на лули за пушене от морска пяна датира още от 17-ти век и често е било признак аристократизъм и класа. Още от древността, Meerschaum е бил любим материал за обработка и направа на лули, поради своята изключителна лекота и мекота на обработка, което от своя страна позволява извайването на уникални и много красиви форми и фигури. Неговата топлоустойчивост и лесна обработка, го правят изключително подходящ за изработване на лули с хладен и сух дим. С добрите си абсорбиращи свойства, морската пяна действа като филтър, който поема влагата и катрана.

Всички лули от морска пяна (Meerschaum Pipe) се правят само и единствено ръчно!

След резбоването на навлажнения материал лулата се изпича в пещ, полира се с фин абразив и се покрива с восък (най-добре пчелен). При употреба лулата доста бързо променя цвета си от бял до златист, червен и кафяв. И тъй като всеки къс минерал е уникален, то и всяка лула е уникална, като се оцветява по време на ползването в непредсказуеми оттенъци, на които влияят честотата и интензивността на пушене, сорта тютюн и др.


Как да поддържаме своята лула от морска пяна?За разлика от дървените лули, които след всяко пушене трябва да се сушат, то лулите от морска пяна могат да се палят по няколко пъти на ден, благодарение на своята висока абсорбация на материала. Ако лулата се е замърсила, вземете парче памучен или друг мек плат, капнете на него течност с ниско съдържание на спирт (разтвор за почистване) и с леки движения на лулата до отстраняване на замърсяването. Не забравяйте, че тази процедура трябва да се извършва след пълното изстиване на лулата. Никога не мийте лулата с гореща вода и не стържете външната й повърхност.

Наколко горещи препоръки:
★ Никога не почуквайте с лулата по твърда повърхност за да изтърсите пепелта. Морската пяна ще се счупи.
★ Този тип лули не изискват наличие на нагар в чашката, така, че при необходимост е най-добре да го почиствате. Това се извършва със заоблен, а не остър инструмент.
★ Бъдете изключително внимателни, когато почиствате дъното на чашката около изхода на димния канал. Веднага след приключване на пушенето, морската пяна на това място е влажна и мека.
★ Бъдете предпазливи и когато вадите мундщук! Задължително придържайте лулата с пръсти за чибука, а мундщук изтегляайте с въртеливо движение без напрежение.

При нас ще намерите голямо разнообразие на видове лули и необходимите аксесоари за тях, като запалки, кожена чантичка, инструменти за почистване и натъпкване, ароматни тютюни.

Препоръчваме ви също:
Всичко необходимо за лулата
Филтри и консумативи за лула
Пепелници за лула
Инструменти за лула

Може да се интересувате и от следните продукт(и)