•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  •   0888251570
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Дървена Лула от Бриар, 13см, извита, сменяем 9мм филтър, Angelo 52

Лула за пушене от Бриар

Още изгледи

  • Лула за пушене от Бриар
  • Лула за пушене от Бриар
  • Лула за пушене от Бриар
  • Лула за пушене от Бриар
96.00 лв. 10-12-2024 OutOfStock
Каталожен номер: AK 300052

Оценка: 92 %

Размери на подукта L 13,0 / W 3,7 / H 5,0 см Размери на подукта
Тегло на подукта 0.0450 Тегло на подукта
Според тарифите на Еконт или Спиди Според тарифите на Еконт или Спиди Поръчки на обща стойност над 100лв, печелят безплатна доставка!
Изчерпан продукт Изчерпан продукт Този продукт е изчерпан към момента и не можем да го доставим.
Brand:  ANGELO ANGELO Марка: ANGELO
Дълбока Лула от Бриар (дървена лула за пушене) Angelo 52 е чудесен избор на лула и подарък за мъж. Избери своята нова класическа лула от бриар, измежду множество оферти за Маркови Лули за Пушене и Аксесоари за Лули, и получи с доставка до твоята врата.

Детайли на Луксозна Лула за пушене Angelo 52:
★ Тип лула: дървена класическа лула за пушене, изработена от бриар със сменяем филтър
★ Модел: Angelo 52
★ Дължина на лулата: 13,0 см
★ Височина на лулата: 5,0 см
★ Ширина на лулата: 3,7 см

★ Дълбочина на чашката: 40 мм
★ Диаметър на чашката: 18 мм

★ Материал на чашка: Briar (корен от хедър)
★ Материал мундщук: черен акрил
★ Тип филтър: сменяем 9 мм филтър
★ Опаковка: красива подаръчна кутия
★ Удоволствието e гарантирано !

Купувайки Лула за Пушене Angelo 16, получаваш подарък от нас:
- 1 кутия / 20 бр филтър за лула 05028-20
- 1 бр стойка за лула
- 1 бр инструмент за почистване на лулата

Произход: Италия

👉 Разгледай и другите ни оферти за Маркови Лули

Лули и Аксесоари за лула
Лула за пушене, като идея за подарък на мъжПушенето на лула не е за всеки, но пък е предшественик на всички съвременни и модерни приспособления за пушене. Да пушиш класическа, луксозна и висококачествена лула е едно съвсем различно, приятно преживяване и си остава едно от най-изтънчените и класически преживявания за истинските ценители на качествения тютюн. Преживяване наподобяващо ритуала по пушене на хубава ароматна пура или дори сравнимо с тайнството на сомелиерството.

В продължение на стотици години, лулите от морска пяна са се сдобили с репутацията на най-приятни за пушене. И не само заради самото усещане, а и защото всяка от тях е не само обикновенно приспособление за пушене, но и уникално художествено произведение, изработено ръчно в духа на майсторски традиции, предавани от поколение на поколение.


Лулите от бриарЛулата е от онзи тип подаръци, които са предназначени за специален човек. Не всеки би оценил подобен жест, затова трябва внимателно да подберете човека, когото ще зарадвате с една хубава и класна лула.

Лулата се изработва от корените на растение, наречено „бриар“. Бриарът за лули се добива от една определена част от растението „erica erborea“, която се намира над корена му, а самото дърво расте само по Средиземноморието. Заготовките се делят на 2 вида: „ebauchon“ и „Plateaux“, от което зависи качеството и цената на лулата, като вторите са значително по-високи. Този материал е открит преди повече от 100 години и се смята за най-добрата суровина за изработване на висококачествени лули. Най-ценното качество на бриара е устойчивостта му към топлината от горящия тютюн, както и изключителната красота на структурата на дървото.

Корените от бриар се добиват в твърдите и сухи почви на най-недостъпните планински региони в Средиземноморието. След това корените се режат на кубчета. Когато блокчетата пристигат в работилницата, те са много влажни и се налага да се съхраняват поне 6 месеца, преди да се използуват за изработка на лули. Мундщукът обикновено се изработва от ебонит (вулканит) – твърд, черен материал. При дълго използване и под въздействие на светлината обаче, мундщуците стават зеленикави на цвят и придобиват горчив вкус. Ето защо, преди известно време водещите производители започват да използват мундщуци, изработени от черен акрил – материал, който е по-скъп, но запазва качествата си за дълго време и не се окислява.


★ Важно!
Новата лула трябва да се разпалва бавно. Първите няколко пъти се пълни до половината. Пуши се веднъж дневно. На четвъртия или петия опит лулата се пълни докрай и се пуши бавно, за да обгори добре отвътре.


При нас ще намерите голямо разнообразие на видове лули и необходимите аксесоари за тях, като запалки, кожена чантичка, инструменти за почистване и натъпкване, ароматни тютюни.

Препоръчваме ви също:
Всичко необходимо за лулата
Филтри и консумативи за лула
Пепелници за лула
Инструменти за лула

Може да се интересувате и от следните продукт(и)