Нямате продукти в кошницата.

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, поради годишен отпуск, всички поръчки направени в интервала 21 Юни - 02 Юли, ще бъдат доставяни след 02-ри Юли. Предварително се извиняваме за забавянето и Ви благодарим за разбирането и търпението!

Арбалет с дървен приклад CF-118

Арбалет с дървен приклад CF-118

297.00 лв. 21-12-2024 OutOfStock
Каталожен номер: CF-118

Оценка: 92 %

Безплатна доставка Безплатна доставка При закупуването на този продукт, печелите безплатна доставка!
Изчерпан продукт Изчерпан продукт Този продукт е изчерпан към момента и не можем да го доставим.
Brand:  Арбалети Арбалети Марка: Арбалети
Арбалетът CF-118 е средновековно метателно оръжие, използващо еластичността и силата на лъка, за да изстреля стрела. Най-общо може да се каже, че арбалетът е лък, монтиран върху ложа с приклад, чиято тетива е застопорена със спусков механизъм, който позволява свободно прицелване за произволен период от време.
Арбалетът е средновековно метателно оръжие, използващо еластичността и силата на лъка, за да изстреля стрела. Най-общо може да се каже, че арбалетът е лък, монтиран върху ложа с приклад, чиято тетива е застопорена със спусков механизъм, който позволява свободно прицелване за произволен период от време.

Арбалетът превъзхожда лъка по точност на стрелбата и по сила на поражение, но е много по-тежък и по-бавен при зареждане. Стрелите му също се различават от тези на лъка. Има също така пистолетни (малки) и големи арбалети. Силата му зависи от скоростта на стрелата, теглото й, накрайника, разстояние на изстрела и самия прицел. Например, за птица от типа на фазана е достатъчно обикновена лека стрела с остър накрайник и скорост на стрелата около 30-40 m в секунда, за дива свиня с тегло 100-150 kg е нужна тежка стрела със заострен (ловен) накрайник и скорост от порядъка на 70-90 m/s.

В България ловът с арбалети се забранява от закона.