Комплект от няколко аксесоара за вино, които ще Ви помогнат да покажете елегантност и финес на всяка романтична среща или вечеря с приятели.
* Термометър - повечето червени вина се консумират при 14-16С. Младите червени вина като Божоле и Пино Ноар са най-добри за консумация при 12-13С. Отлежалото червено вино е най-добро за консумация при 17-18С. Най-подходящата температура за сервиране на бели вина е между 6-8С за Совиньн Блан, Мускат, Траминер, Пино Блан, Пино Гриджио, 9-11С за Шардоне и други купажни вина, 10-12С за Ризлинг, Мускат, Бургундски вина. Розетата се сервират при температура 6-8С. Поставете термометъра върху бутилката. Премерете след няколко минути температурата и ако е подходяща, сервирайте.
* Уред за наливане - накрайникът се поставя в гърлото на бутилката. Ролята му е да прецежда виното и да улеснява наливането му в чашите.
* Пръстен за вино - след като отворите бутилката, го поставете на гърлото ѝ. Той ще улавя капките вино, които неминуемо ще се плъзват по бутилката, когато наливате.
* Вакуум тапа - ако все пак не успеете да изпиете цялата бутилка вино, можете да съхраните остатъка до няколко дни в хладилник. За целта затворете и обезвъздушете остатъка в бутилката, за да запазите максимално вкусовите качества и за да не поеме виното нежелани миризми. Лесно използваемата вакуум помпичка ще премахне въздуха от отворената бутилка. Това ще предотврати оксигенацията и ще запази виното свежо за по-дълго време.
* Термометър - повечето червени вина се консумират при 14-16С. Младите червени вина като Божоле и Пино Ноар са най-добри за консумация при 12-13С. Отлежалото червено вино е най-добро за консумация при 17-18С. Най-подходящата температура за сервиране на бели вина е между 6-8С за Совиньн Блан, Мускат, Траминер, Пино Блан, Пино Гриджио, 9-11С за Шардоне и други купажни вина, 10-12С за Ризлинг, Мускат, Бургундски вина. Розетата се сервират при температура 6-8С. Поставете термометъра върху бутилката. Премерете след няколко минути температурата и ако е подходяща, сервирайте.
* Уред за наливане - накрайникът се поставя в гърлото на бутилката. Ролята му е да прецежда виното и да улеснява наливането му в чашите.
* Пръстен за вино - след като отворите бутилката, го поставете на гърлото ѝ. Той ще улавя капките вино, които неминуемо ще се плъзват по бутилката, когато наливате.
* Вакуум тапа - ако все пак не успеете да изпиете цялата бутилка вино, можете да съхраните остатъка до няколко дни в хладилник. За целта затворете и обезвъздушете остатъка в бутилката, за да запазите максимално вкусовите качества и за да не поеме виното нежелани миризми. Лесно използваемата вакуум помпичка ще премахне въздуха от отворената бутилка. Това ще предотврати оксигенацията и ще запази виното свежо за по-дълго време.