•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Статуетка БАЛЕРИНА - Luis Jorda 311532

Авторска Статуетка БАЛЕРИНА

Още изгледи

  • Авторска Статуетка БАЛЕРИНА
  • Авторска Статуетка БАЛЕРИНА
  • Авторска Статуетка БАЛЕРИНА
  • Авторска Статуетка БАЛЕРИНА
  • Авторска Статуетка БАЛЕРИНА
390.00 лв. 15-01-2025 OutOfStock
Каталожен номер: EB 311532

Оценка: 91 %

Размери на подукта 42 см Размери на подукта
Тегло на подукта 3.0000 Тегло на подукта
Безплатна доставка Безплатна доставка При закупуването на този продукт, печелите безплатна доставка!
Изчерпан продукт Изчерпан продукт Този продукт е изчерпан към момента и не можем да го доставим.
Brand:  ELEON ELEON Марка: ELEON
Авторска Статуетка БАЛЕРИНА на известният испански скулптур Luis Jorda. Авторска пластика изработена от синтетичен камък /металокерамика/ с уникален стил и дизайн.

Детайли на стилна статуетка БАЛЕРИНА:
★ Материал: технически камък
★ Метализиран ефект
★ Размери: (h) 42 см
★ Тегло: 2,900 кг
★ Символ на младост, устрем и упоритост
★ Грациозна и представителна статуетка
★ Чудесен интериорен завършек за всеки дом

Производител: Испания

👉 Разгледай и другите ни оферти за Луксозни Статуетки
Роден в Барселона, където учи изкуство и започва работа, Luis Jorda е скулптор с дълбоки корени в художествените традиции на своята средиземноморски родина. В своите скулптури той показва своята голяма чувствителност и романтичният си характер, следвайки стъпките на великите каталонски скулптори от вековете XIX и XX и в същото време, включващ модерни художествени тенденции, успявайки да ги пресъздаде в изящни произведения на класически и съвременни характеристики.

Барселона e град от където идват много сега добре известни художници. Кой не е чувал за "Саграда Фамилия" от Гауди, за шедьоврите на Dali или Пикасо? Барселона e град, който е бил и ще продължи да бъде люлката на изключителни творци един от коите е и Luis Jorda. Той започва да учи изкуство със специалност рисуване и живопис, в училището за изкуства и занаятите в Барселона, а после в престижната Академия Бекса. Всичко това дава заявката за една успешна артистична кариера в тази посока ... но уви получава фрактура, което го и подтиква да търси нови хоризонти и той заминава зад граница. Посещава Швейцария, Франция и Германия, където остава в продължение на няколко години. След брака си той започва да жадува за родния си град Барселона и решава да се завърне в родината си. Завръщайки се в родината си, той поема нова посока в своето творчество започвайки да посещава ателието на скулптора Guerau Calabia, където започва да се учи в тайните техники на занаята, полагайки основите на нови идеи и концепции. Не след дълго прави своята първа самостоятелна изложба, а не след дълго вече има изложби и в Барселона,
Мадрид, Франция и други, където получава безброй положителни оценки. Много от неговите произведения намират място в различни частни колекции на Европа, Азия и Америка.

Може да се интересувате и от следните продукт(и)