•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  •   0888251570
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Статуетка БАЛЕРИНА - Luis Jorda 311532

Авторска Статуетка БАЛЕРИНА

Още изгледи

  • Авторска Статуетка БАЛЕРИНА
  • Авторска Статуетка БАЛЕРИНА
  • Авторска Статуетка БАЛЕРИНА
  • Авторска Статуетка БАЛЕРИНА
  • Авторска Статуетка БАЛЕРИНА
390.00 лв. 23-08-2024 InStock
Каталожен номер: EB 311532

Оценка: 89 %

Размери на подукта 42 см Размери на подукта
Тегло на подукта 3.0000 Тегло на подукта
Безплатна доставка Безплатна доставка При закупуването на този продукт, печелите безплатна доставка!
В наличност В наличност Този продукт е наличен на склад и може да бъде доставен до 24 часа!
Brand:  ELEON ELEON Марка: ELEON
Авторска Статуетка БАЛЕРИНА на известният испански скулптур Luis Jorda. Авторска пластика изработена от синтетичен камък /металокерамика/ с уникален стил и дизайн.

Детайли на стилна статуетка БАЛЕРИНА:
★ Материал: технически камък
★ Метализиран ефект
★ Размери: (h) 42 см
★ Тегло: 2,900 кг
★ Символ на младост, устрем и упоритост
★ Грациозна и представителна статуетка
★ Чудесен интериорен завършек за всеки дом

Производител: Испания

👉 Разгледай и другите ни оферти за Луксозни Статуетки
Роден в Барселона, където учи изкуство и започва работа, Luis Jorda е скулптор с дълбоки корени в художествените традиции на своята средиземноморски родина. В своите скулптури той показва своята голяма чувствителност и романтичният си характер, следвайки стъпките на великите каталонски скулптори от вековете XIX и XX и в същото време, включващ модерни художествени тенденции, успявайки да ги пресъздаде в изящни произведения на класически и съвременни характеристики.

Барселона e град от където идват много сега добре известни художници. Кой не е чувал за "Саграда Фамилия" от Гауди, за шедьоврите на Dali или Пикасо? Барселона e град, който е бил и ще продължи да бъде люлката на изключителни творци един от коите е и Luis Jorda. Той започва да учи изкуство със специалност рисуване и живопис, в училището за изкуства и занаятите в Барселона, а после в престижната Академия Бекса. Всичко това дава заявката за една успешна артистична кариера в тази посока ... но уви получава фрактура, което го и подтиква да търси нови хоризонти и той заминава зад граница. Посещава Швейцария, Франция и Германия, където остава в продължение на няколко години. След брака си той започва да жадува за родния си град Барселона и решава да се завърне в родината си. Завръщайки се в родината си, той поема нова посока в своето творчество започвайки да посещава ателието на скулптора Guerau Calabia, където започва да се учи в тайните техники на занаята, полагайки основите на нови идеи и концепции. Не след дълго прави своята първа самостоятелна изложба, а не след дълго вече има изложби и в Барселона,
Мадрид, Франция и други, където получава безброй положителни оценки. Много от неговите произведения намират място в различни частни колекции на Европа, Азия и Америка.

Може да се интересувате и от следните продукт(и)