шише за УИСКИ с декорация от седеф - 500P с ръчна декорация от мед, калай и седеф. Стилен и елегантен дизайн.
Автор: Григорий Калчев
Сомелиерството ни учи да се отнасяме с уважение към напитките, учи ни на културата на пиене и разкрива тайните на създаването на много вина, ракии и други алкохолни напитки. Учи ни на професионален подход към подбора на напитки и храните в комбинации, но повече ни внушава любов към това изкуство. В професията ще намерите един живот, изпълнен с приключения, пътуване, запознанства и социални контакти.
Гарафата за вино е плосък съд с издължено гърло. Служи за преливането на вино от бутилката или майката-съд (ако е домашно вино). И няма за цел просто да Ви кара да вършите повече безсмислени движения. Прехвърляйки виното в друг съд (гарафа), Вие го аерирате. Давате му възможност да диша и подобрявате вкусовите му качества. Освен това, особено що касае домашно приготвеното вино, използвайки гарафа, ще премахнете останалата по майката- съд утайка. И виното ще придобие желания си бистър вид.
Предлагаме Ви едно бързо ръководство имащо за цел да Ви помогне с основите на поднасянето на вино и избора на чаши, за да си гарантирате, че виното ви има възможно най-добър вкус. Повече за ръководството можете да прочетете на ДЕКАНТЕР И ДЕКАНТИРАНЕ
Автор: Григорий Калчев
Сомелиерството ни учи да се отнасяме с уважение към напитките, учи ни на културата на пиене и разкрива тайните на създаването на много вина, ракии и други алкохолни напитки. Учи ни на професионален подход към подбора на напитки и храните в комбинации, но повече ни внушава любов към това изкуство. В професията ще намерите един живот, изпълнен с приключения, пътуване, запознанства и социални контакти.
Гарафата за вино е плосък съд с издължено гърло. Служи за преливането на вино от бутилката или майката-съд (ако е домашно вино). И няма за цел просто да Ви кара да вършите повече безсмислени движения. Прехвърляйки виното в друг съд (гарафа), Вие го аерирате. Давате му възможност да диша и подобрявате вкусовите му качества. Освен това, особено що касае домашно приготвеното вино, използвайки гарафа, ще премахнете останалата по майката- съд утайка. И виното ще придобие желания си бистър вид.
Предлагаме Ви едно бързо ръководство имащо за цел да Ви помогне с основите на поднасянето на вино и избора на чаши, за да си гарантирате, че виното ви има възможно най-добър вкус. Повече за ръководството можете да прочетете на ДЕКАНТЕР И ДЕКАНТИРАНЕ