•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Порцеланова Чаша Lancaster - бели рози

10.99 лв.

Изчерпан

Каталожен номер: 961002

Продукт рейтинг:

Елегантна Порцеланова Чаша Lancaster - бели рози в изискана подаръчна кутия. Един атрактивен подарък за жена.

Англичаните са известни със своята страст към хубавия чай. Като едни от най-големите ценители и познавачи на качествения чай, британците предпочитат зелен и черен чай от подбрани сортове. Ароматната и здравословна напитка е значително предпочитана пред кафето в Англия от векове насам. Така популярната днес чаена традиция по цял сват, поставя своето начало от една от придворните дами на кралицата с име Виктория. Първоначално следобедният чай е бил известен като “Low Tea”, който се е пиел на ниски масички, а “High Tea” пиели бедните семейства, които не можели да си позволят специалната маса за чай. Днес “Low Tea” се нарича “High Tea”, защото повечето британци не спазват традицията в забързаното си ежедневие и пият чай на крак или в движение.

Когато в Китай са започнали да използват порцеланови чайници и купи при техните церемонии за пиене на чай, европейските търговци започват да внасят тези изделия заедно с хубавия чай. Популярността на ритуала за пиене на чай в порцеланови чаши започва да нараства бързо сред богатите. Тъй като колекционирането на китайски порцелан се превръща в голям и процъфтяващ бизнес, някои китайски предприемачи решават да произвеждат порцеланови комплекти за Европа. Тогава английските занаятчии започват да копират някои от дизайните произведени в Китай. Така в района Staffordshire стартира производството на фин порцелан. Появяват се водещите имена в бранша като Wedgwood, Spode и Lancaster.

Производството на порцелан започва в Китай и до 17-ти век, е единствено изнесени в тази страна от където и произлиза. Именно поради тази причина, керамиката в англоговорящите страни е наричана "Chinaware", което в буквален превод означава "порцеланови изделия". Износът на китайски порцелан става толкова популярен, както в Европа, така и в Близкия изток, че хората от двата региона в крайна сметка се научили да го произвеждат и сами. Думата "порцелан" идва от италианската дума за "cowrie" - черупки, дадени на керамиката, заради приликата си с лъскавата, твърда и бяла повърхност
на черупката.

В Англия все още се организират изискани чаени партита в луксозна обстановка. Според традицията, английският чай се сервира запарен в чайник, като към него се поднася мляко, лимон и захар на бучки. Водата не трябва да е гореща, а сметаната е изключена. В специалният порцеланов сервиз за чай се слага захарта, след това се налива чай, а лимонът се употребява според индивидуалните предпочитания. Някои англичани предпочитат да пият чай с мляко, което прави излишна употребата на лимон. Така приготвеният чай не се бърка с лъжичката, а леко се разклаща. Към изисканата ароматна напитка се поднасят солени и сладки хапки, курабийки, торти, кексове, труфел или пасти.

Повече за порцелана можете да прочетете тук: Фин Порцелан

Сподели и ти твоето мнение относно:Порцеланова Чаша Lancaster - бели рози

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Как оценявате продукта?