•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  •   0888251570
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Чаша фин порцелан Lancaster - MUG райе 972201D

Чаша фин порцелан Lancaster - MUG райе 972201D

11.00 лв. 29-08-2021 InStock
Каталожен номер: 972201D

Оценка: 91 %

Според тарифите на Еконт или Спиди Според тарифите на Еконт или Спиди Поръчки на обща стойност над 100лв, печелят безплатна доставка!
В наличност Ограничено количество Не му мисли, купи сега. Има вероятност някой да те изпревари.
Brand:  Lancaster, Англия Lancaster, Англия Марка: Lancaster, Англия
Пиенето на кафе или чай за мнозина е не просто ежедневна необходимост, но и страст, ритуал. А пиенето на Кафе с Чаша фин порцелан Lancaster - MUG райе 972201D е повече от наслада. Един чудесен подарък за жена.

Чаша с изтънчена украса на черни райета, изработена от фин порцелан с английски дизайн.

Продуктите на Lancaster са отличен избор за всеки, който държи кухнята, дневната или трапезарията да притежават артистична атмосфера.

Цената включва луксозна подаръчна кутия с размери – 11 см. дължина; 8,5 см. ширина; 11,5 см. височина.

Размери на чашата: Ø 8 см , височина: 11 см. ; вместимост: 300 мл.

Стилен подарък за всеки повод, който носи уют и топлина във всеки дом.
Елегантна Чаша фин порцелан Lancaster - MUG райе 972201D. Един атрактивен подарък за жена.

Англичаните са известни със своята страст към хубавия чай. Като едни от най-големите ценители и познавачи на качествения чай, британците предпочитат зелен и черен чай от подбрани сортове. Ароматната и здравословна напитка е значително предпочитана пред кафето в Англия от векове насам. Така популярната днес чаена традиция по цял сват, поставя своето начало от една от придворните дами на кралицата с име Виктория. Първоначално следобедният чай е бил известен като “Low Tea”, който се е пиел на ниски масички, а “High Tea” пиели бедните семейства, които не можели да си позволят специалната маса за чай. Днес “Low Tea” се нарича “High Tea”, защото повечето британци не спазват традицията в забързаното си ежедневие и пият чай на крак или в движение.

Когато в Китай са започнали да използват порцеланови чайници и купи при техните церемонии за пиене на чай, европейските търговци започват да внасят тези изделия заедно с хубавия чай. Популярността на ритуала за пиене на чай в порцеланови чаши започва да нараства бързо сред богатите. Тъй като колекционирането на китайски порцелан се превръща в голям и процъфтяващ бизнес, някои китайски предприемачи решават да произвеждат порцеланови комплекти за Европа. Тогава английските занаятчии започват да копират някои от дизайните произведени в Китай. Така в района Staffordshire стартира производството на фин порцелан. Появяват се водещите имена в бранша като Wedgwood, Spode и Lancaster.

Производството на порцелан започва в Китай и до 17-ти век, е единствено изнесени в тази страна от където и произлиза. Именно поради тази причина, керамиката в англоговорящите страни е наричана "Chinaware", което в буквален превод означава "порцеланови изделия". Износът на китайски порцелан става толкова популярен, както в Европа, така и в Близкия изток, че хората от двата региона в крайна сметка се научили да го произвеждат и сами. Думата "порцелан" идва от италианската дума за "cowrie" - черупки, дадени на керамиката, заради приликата си с лъскавата, твърда и бяла повърхност
на черупката.

В Англия все още се организират изискани чаени партита в луксозна обстановка. Според традицията, английският чай се сервира запарен в чайник, като към него се поднася мляко, лимон и захар на бучки. Водата не трябва да е гореща, а сметаната е изключена. В специалният порцеланов сервиз за чай се слага захарта, след това се налива чай, а лимонът се употребява според индивидуалните предпочитания. Някои англичани предпочитат да пият чай с мляко, което прави излишна употребата на лимон. Така приготвеният чай не се бърка с лъжичката, а леко се разклаща. Към изисканата ароматна напитка се поднасят солени и сладки хапки, курабийки, торти, кексове, труфел или пасти.

Повече за порцелана можете да прочетете тук: Фин Порцелан

Сподели и ти твоето мнение относно:Чаша фин порцелан Lancaster - MUG райе 972201D

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Как оценявате продукта?