•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

← Още от Блога

Портфейл или портмоне за подарък бихте избрали !?

2017-07-13
Вижте още
  • Подарък за Св. Валентин? Някакви идеи? Подарък за Св. Валентин? Някакви идеи?

    Ден на любовта е. И време за избор на подарък. Преди обаче да хукнете в търсене на сърца, по-добре помислете наистина на какво най-скъпият за Вас човек, би се зарадвал. Може и да уважава празника на Св. Валентин, а може и не. Което важи и за празника на Трифон Зарезан. А, защо да не съчетаем и двата празника в едно!

    2020-02-12 19:06:00

  Да предположим, че сте мъж, който иска да подари на любимата си портфейл.

      Няма значение дали защото тя има рожден ден, имен ден или чества друг личен повод. Може и нищо да не празнува, но да сте преценили, че има нужда точно от такъв аксесоар. И искате хей така да я изненадате. Въпросът е, че сте си наумили да подарявате портфейл. И то дамски. Но всъщност какво разбирате от дамски портфейли?


      Нека да помислим. Ако любимата Ви предпочита да се облича в спортно-елегантен стил или изцяло спортен, няма нужда да търсите кожени дамски портфейли. Ориентирайте се и Вие към нещо по-спортно. Като онези портфейли, изработени от плат. Може дори да се затварят с лепенка, а не с цип. Важното е да не са прекалено изискани- без разни позлатени елементи или пък камъни тип Сваровски. Не че в камъните Сваровски има нещо лошо, но все пак говорим за спортни дамски портфейли.


      Тук е момента, в който вероятно бихте се запитали за цвят. Дали да е нещо по-пъстро и впечатляващо? Да има ли картинка на него? Или пък обикновен черен портфейл?


      Най-добре е хубаво да поогледате с какво се облича споменатата любима. Ако има в гардероба си например фосфорестиращо зелени или жълти дрехи, то вероятно би харесала и по-ярки на цвят портфейли. И обратното - ако предпочита дрехи в по-убити цветове, то тогава изберете черен, кафяв или сив портфейл.


      Но какво се случва при положение, че приятелката Ви се носи по-елегантно? Предпочита да ходи на токчета, а не с маратонки или кецове. Набляга на по-изисканите дрехи и вероятно на скъпите бижута. Как да ѝ изберете портфейл? Досещате се, нека да е кожен. Задължително от естествена кожа. И за да пасва на скъпите ѝ бижута, ще трябва и да е скъпо. Например от крокодилска кожа или от риба скат. След като сте си избрали ВИП Любима, ще трябва да ѝ купите и ВИП портфейл. И ако вашата любива ахне при вида му, то тогава вече наистина ще знаете, че определено разбирате от дамски портфейли.


 Нека направим леко лирично отклонение.

Запитвали ли сте се каква е разликата между портфейл и портмоне? Вероятно никаква, бихте си казали. Има и дамски портфейли и портмонета, и мъжки портфейли и портмонета. Един и същи аксесоари, но с различни названия.
Бихте се изненадали обаче, като разберете, че двете думички означават нещо съвсем различно. Макар и вече да са ни наложени от търговците като понятие за едно и също нещо. Думата портмоне произлиза от френската дума porte-monnaie и казано най-общо означава кесия за съхраняване на монети. От онези, които се връзват, за да могат жълтиците да не изпадат. Защото портмонетата датират именно от онзи период, през който не е имало хартиени банкноти.
Портфейлът пък изскача на мода след появата на хартиените банкноти и кредитните карти. Може да се поспори по въпроса за точна година на излизането му на пазара. Затова няма и да спорим. Но това е основната разлика между думите портфейл и портмоне. Портмонето само за монети, а портфейла за всичко- и монети, и хартиени банкноти, и кредитни карти. Колкото повече, толкова по-добре. И макар в наши дни да сме престанали да правим разлика между двете понятия, винаги е добре човек да научи нещо полезно.


      И ако все още след всичко казано до тук сте решени да подарите портфейл или портмоне за подарък, то можете да разгледате повече от нашите предложения за мъжки портфейли естествена кожа, както и дамски портфейли естествена кожа.

Автор: eleon.bg / 3006 прегледа