•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  •   0888251570
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Винен Сет Дегустатор - подаръчен комплект за сомелиери от 9 части, декантер, чаши, тирбушон, тапа, лиек, ринг, термометър, Wine Journey 7021

Сомелиери Сет Дегустатор

Още изгледи

  • Сомелиери Сет Дегустатор
  • Сомелиери Сет Дегустатор
  • Сомелиери Сет Дегустатор
  • Сомелиери Сет Дегустатор
  • Сомелиери Сет Дегустатор
89.00 лв. 08-06-2024 InStock
Каталожен номер: WJ 7021

Оценка: 95 %

Размери на подукта (h) 25 / 41х32 см Размери на подукта
Тегло на подукта 4.1000 Тегло на подукта
Според тарифите на Еконт или Спиди Според тарифите на Еконт или Спиди Поръчки на обща стойност над 100лв, печелят безплатна доставка!
В наличност В наличност Този продукт е наличен на склад и може да бъде доставен до 24 часа!
Brand:  Wine Journey, Италия Wine Journey, Италия Марка: Wine Journey, Италия
Луксозен Сомелиери Сет - Дегустатор WJ 7021. Избери оригинален подарък за мъж от множество идеи за подарък за мъж. Голямо разнообразие на винени аксесоари за сомелиери.

Сомелиер компелкт Дегустатор съдържа:
★ Стилна кутия за вино с дръжка, размери: 41 / 32 / h25 см
★ 1 бр Стъклен декантер за вино с вместимост 1,5 литра
★ 2 бр Чаши за вино с вместимост 210 мл
★ 1 бр Професионален тирбушон с декорация дърво
★ 1 бр Термометър за вино, служи за измерване оптималната температурата на виното
★ 1 бр Красива тапа за бутилка с дървено топче
★ 1 бр Лиек с допълнителна тапа за безпроблемно наливане
★ 1 бр пръстен/ринг за попиване на капките които подлизват

👉 Разгледай и другите ни оферти за Луксозни Винени Аксесоари

Да събудим сомелиера в нас



Все повече и повече хора по целия свят се наслаждават на виното. И ако в недалечното минало, виното е било привилегия предимно на елита, то сега е станало неразделна часто от множество трапези. Но едно нещо се е запазило до ден днешен и то е така наречената "винена култура" или казано иначе, тава са ритуалите по ползването на правилните винени аксесоари съпътстващи всяко винено преживяване. Именно тези малки глезотии (за мнозина може би излишни и ненужни прищявки), правят основната разлика между обикновенното пиене на вино и сомелиерството. Ако питате мен, сомелиерството е онзи гъдел който си доставяте на небцето, при всяко малко отпиване от вълшебната напитка на боговете.


Но от къде да започнем нашето винено пътешествие?



Ако сега започваш твоето винено пътешествие, предлагаме ти 6 неща, които трябва да направиш за да се доближиш максимално до сомелиерството.


1. Развий обонянието си
Обонянието ви е НАЙ-важното умение, що се отнася до виното. То не се използва само когато помиришеш виното, но и когато вкусиш виното (чрез процес, наречен ретро-обоняние). Развиването на обонянието, ще ти помогне да се наслаждаваш повече на виното, но също така ще ти помогне и да се научиш. Едно просто упражнение, което може да правите у дома или когато сте навън, е да помиришете колкото се може повече неща и да се концентрирате върху действителния аромат. Ще видите, че колкото повече правите това, толкова по-добро ще бъде обонянието ви.


2. Развийте вкусовите си рецептори
Противно на това, което много хора си представят, нашите вкусови рецептори могат да открият само 5 вкуса. Това са 5-те основни вкуса, а именно: сладък, кисел, горчив, солен и умами.

Във виното обаче ще намерите само 3 от тях: сладки, кисели и горчиви, тъй като другите 2 вкуса не присъстват във виното. Така че, трябва да обучите вкусовите си рецептори да разпознават и разбират всеки един от тези вкусове.

★ Защо? Тъй като докато опитвате нови вина, възможността да разложите на сладки, горчиви (дъбилни) и кисели пластове виното, ще ви помогне да разберете виното и да го оцените максимално.

★ Как? Най-добрият начин да направите това е да отделите всеки вкус и да не пречите на алкохол или аромати. За да направите това, ще ви трябва: 3 чаши, малко вода, лимон, малко захар и няколко пакетчета чай и кубче лед

Сладост: За да разберете какво е сладостта и как ще се отрази на небцето ви, просто добавете 10 чаени лъжички захар към малка чаша вода. Завъртете водата около устата си и я изплюйте и опитайте да запомните впечатленията си (слюнката става по-плътна, усещате топлина)

Кисело: За киселия вкус изцедете целия лимонов сок в друга чаша вода. Опитайте течността по същия начин: завъртете се около устата си и я изплюйте. И отново запомнете какво се случва и какъв е вкусът (слюнката става много течна, усещане за свежест).

Горчив: Що се отнася до горчивия вкус, добавете малко вряща вода към 2-те пакетчета чай, оставете да се вари поне 10 минути. Извадете торбичките и се уверете, че сте изцедили целия чай от тях. Накрая сложете кубчето лед във варата, за да охладите чая. Когато кубчето лед се разтопи, завъртете чая около устата си и изплюйте. Не забравяйте какъв е точно вкусът (изсушаването на вътрешността на устата).

С всеки отделен вкус, ще изградите способността си да възприемете тези индивидуални вкусове във виното, където всички те ще бъдат смесени в една и съща чаша.


3. Научете основните сортове грозде
Има стотици сортове грозде от които се произвежда вино. Познаването на всички тях е почти невъзможно. Реалността обаче е, че ако научите за основните сортове грозде и техните стилове, ще се чувствате уверени с повечето вина предлагани по заведения и ресторанти.

Как?
★ Най-добрите сортове бяло грозде, за които трябва да се научите са: Шардоне, Совиньон блан, Ризлинг и Вионие.
★ При червените сортове това са: Мерло, Каберне Совиньон, Пино Ноар, Темпранило, Сира / Шираз и Гренаш.

За всеки сорт грозде научете за това в какви вина се намират, какъв е вкусът им и как миришат. Това ще ви помогне да знаете какво да очаквате, когато поръчвате вина, направени от тези сортове грозде в магазини и ресторанти.


4. Научете се да вкусвате вино по правилния начин
Това е умение, което трябва да научите възможно най-рано. Дегустацията на вино не е само да го пиете. Тънкостта е в детайлите. Когато се научите да дегустирате вино в дълбочина, това ще започнете да виждате и разбирате. Дегустацията на вина е много важно умение, което е в основата на оценката и разбирането на виното. Така, че не забравяйте да овладеете това умение!


5. Започнете да записвате всичко
Това може да звучи глупаво или малко прекалено отвратително. Но истината е, че ако се принудите да си водите бележки за ВСИЧКИ вина, които вкусвате и пиете, това ще ви помогне да научите изключително много. След като знаете как да вкусите правилно вино, като развиете речника си и наистина се напънете да опишете всяко вино, което вкусите, с няколко думи. Така ще превърне впечатленията ви в думи.


6. Присъединете се към други любители на виното
Разбира се, можете да научите за виното сами. Можете редовно да купувате много вино, да се записвате на курсове, да четете списания и книги. Но възможността да споделяте мисли и да обсъждате впечатленията си също е чудесен начин за повишаване на знанията. По този начин можете да опитате много вина, без да се налага да харчите цяло състояние. Всички вие влагате малко пари за дегустация и купувате селекция от вина, които можете да опитате заедно.


В заключение ще добавя, че изучаването на виното макар и да изглежда страшна и плашеща задача, това съвсем не е така. Започнете с основите, бавно изграждайте знанията си и светът на виното ще се отвори за вас. Уверете се, че всяка стъпка от пътя в това приключение ви харесва и сами ще се убедите, че това е наистина невероятно пътуване!


Препоръчваме ви също:
Всичко необходимо сомелиерството
Що е то декантер и декантиране?
VIP Аксесоари за вино
podarak za maj">Идеи за подарък за мъж

Може да се интересувате и от следните продукт(и)