•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  •   0888251570
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Нож за готвене KYOCERA - бяло острие - 16см

Нож за готвене KYOCERA - бяло острие - 16см

139.00 лв. 19-03-2024 InStock
-13%
  • 159.00 лв.
  • 139.00 лв.
  • Стойност: 159.00 лв.  
  • Спестяваш: 20.00 лв.
Каталожен номер: NWV/Kyocera FK-160 WH-BK

Оценка: 89 %

Размери на подукта 16 см Размери на подукта
Безплатна доставка Безплатна доставка При закупуването на този продукт, печелите безплатна доставка!
Ограничено количество Ограничено количество Не му мисли, купи сега. Има вероятност някой да те изпревари.
Brand:  KYOCERA, Япония KYOCERA, Япония Марка: KYOCERA, Япония
Универсален кухненски нож, изключително подходящ за нарязване на зеленчуци
Форма на острието: Santoku
Производител: KYOCERA / Япония
Остриетата на ножовете и приборите Kyocera са произведени от специално създаден керамичен материал, съдържащ цирконий.

В сравнение с конвенционалните ножове, изработени от стомана, ножовете Kyocera имат революционни характеристики: те са по-твърди от всички съществуващи режещи инструменти, с изключение на диамантените, а материалът, от който са направени, е много по-лек от стоманата.

Те се износват много по-трудно и запазват остротата си значително по-дълго време, отколкото остриетата на други ножове и прибори от висок клас.

С керамичен нож всички видове храни се разрязват без усилие, а изключително гладката повърхност прави остриетата по-хигиенични и допринася за по-лесното им почистване.

Добре известно е, че керамиката е материал, който не корозира и е устойчив на киселини и основи, което допълнително удължава живота на ножовете и същевременно изключва вероятността за промяна вкуса на приготвяната храна.

Предимствата на ножовете и приборите от керамика не се изчерпват само с това – превъзходните им качества позволяват на техните щастливи собственици да ги почистват и мият в миялни машини.

Разбира се, за работа с такъв тип ножове и прибори, както и за тяхната поддръжка, има изисквания и препоръки на производителя, които следва да се спазват.

Най-основното и важно изискване е остриетата да не се подлагат на огъване, а процесът на рязане да се осъществява върху дъска от дърво или пластмаса

Различията между остриетата от бяла и черна керамика

Черното острие минава през допълнително изпичане, наречено "гореща изостатична преса" ("hot isostatic press"), следствие на което се получава по-голяма плътност между керамичните молекули и съответно по-твърдо острие - около 30% по-твърдо, в сравнение с белите.