Нямате продукти в кошницата.

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, поради годишен отпуск, всички поръчки направени в интервала 21 Юни - 02 Юли, ще бъдат доставяни след 02-ри Юли. Предварително се извиняваме за забавянето и Ви благодарим за разбирането и търпението!

Магнитен ШАХ с дървени фигури, 25х25см, сгъваем, палисандър, 8610707

Магнитен ШАХ с дървени фигури

Още изгледи

  • Магнитен ШАХ с дървени фигури
  • Магнитен ШАХ с дървени фигури
  • Магнитен ШАХ с дървени фигури
  • Магнитен ШАХ с дървени фигури
  • Магнитен ШАХ с дървени фигури
160.00 лв. 21-12-2024 OutOfStock
Каталожен номер: DG-8610707

Оценка: 90 %

Размери на подукта 25 / 25 см Размери на подукта
Тегло на подукта 0.8000 Тегло на подукта
Безплатна доставка Безплатна доставка При закупуването на този продукт, печелите безплатна доставка!
Изчерпан продукт Изчерпан продукт Този продукт е изчерпан към момента и не можем да го доставим.
Brand:  PHILOS PHILOS Марка: PHILOS
Магнитен Шах за игра - избери сгъваем шах от голямото разнообразие на оферти за Настолни игри.
Идеален подарък за мъж.

Детайли:
★ размер на шаха 25 / 25 см
★ материал на фигурите: дърво
★ материал на игралното поле и кутията: палисандрово дърво
★ цвят на фурнира: орех
★ сгъваема кутия за лесно пренасяне и съхранение на фигурите

Сгъваем магнитен шах от палисандрово дърво е перфектния избор за подарък. Независимо дали ще пътуваш или ще играеш вкъщи, той е компактен, направен от качествени материали и с атрактивен дизайн. Благодарение на вградените магнити във фигурките и дъската, ще можеш да запазиш играта си дори и в движещ се влак или кола.
Шах с дървени фигури и дървена дъска, 2 чекмеджета за фигурките.


Шахът или известен още като Кралската игра, се е развил през вековете разпространявайки се от Далечния изток / откъдето произхожда всъщност / през Средния Изток, чак до Европа.

Най-ранната форма на шаха като игра,
е измислена в Китай през 204-203 г.пр.хр. от Хан Ксин, военен лидер, като занимание за войската по време на един зимен лагер. Променяна е много през вековете, но съвременната форма на международния шах – още известна като Западен шах или ортодоксален шах остава непроменен през последните 400 години.

Основи на шаха.
Шахът е стратегическа игра за двама играчи и се играе на карирана дъска с размери 8х8 квадрата и със светъл квадрат в долния десен ъгъл на всеки от играчите.
Всеки играч контролира армия от фигурки - шах-войници, които в началото на играта са разположени по указания начин. Буквите и цифрите около на дъската на диаграмата указват координатите, използвани за записване на играта с алгебрични знаци.

Цел на играта.
Още в началото на играта се избира кой от играчите да контролира белите фигурки и кой черните. Целта на играта е да се превземе Царят на отсрещния играч.
Това превземане всъщност никога не може да бъде напълно извършено, но веднъж Царят бъде ли атакуван и стане невъзможно да се избегне превземането, се казва, че той е в състояние “шах-мат”, и играта приключва.

Подобно на таблата,
шаха е игра предмет на изучаване от информатиката, в резултат на което съществува разработен софтуер за игра на шах, способен да победи и играчи на световно ниво.

Може да се интересувате и от следните продукт(и)