•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  •   0888251570
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Стилна Халба за бира с розета от Плиска, 400мл, 15см, Gerz DG016

Стилна Халба за бира с розета от Плиска - 400мл

Още изгледи

  • Стилна Халба за бира с розета от Плиска - 400мл
  • Стилна Халба за бира с розета от Плиска - 400мл
36.00 лв. 17-11-2024 InStock
Каталожен номер: DG016

Оценка: 93 %

Размери на подукта (h) 14см / Ø 7,2см / 400мл Размери на подукта
Според тарифите на Еконт или Спиди Според тарифите на Еконт или Спиди Поръчки на обща стойност над 100лв, печелят безплатна доставка!
Ограничено количество Ограничено количество Не му мисли, купи сега. Има вероятност някой да те изпревари.
Brand:  GERZ, Германия GERZ, Германия Марка: GERZ, Германия
Оригинална халба за бира DG016 от стъкло с удобна дръжка.
Умела метална гравюра на прабългарския символ - розетата от Плиска, изработена от калай и сребро.

Детайли:
★ Отвор: Ø 7,2 см.
★ Височина: 14 см.
★ Вместимост: 400 мл.
★ Чудесен подарък за мъж

Произведена от Gerz, Германия

👉 Разгледай и другите ни оферти за Халби за бира

Халба за бира като подарък за мъжХалба е голяма чаша за бира. Тя е с почти цилиндрична форма, с една дръжка и най-често с вместимост 1/2 литър. В повечето случаи се изработва от стъкло, макар че може да съществуват и такива, изработени от керамика, метал или дърво.

Трудно е да се прецени кога се появяват първите халби, но се счита че е през XIV век в Европа, и по-специално Германия.

Най-ранните данни за произхода на халбите датира от около 1340 година когато върлувала бубонната чума или Черната смърт, убила повече от 25 милиона европейци! Колкото и ужасно да било това историческо събитие, то предизвикало огромен напредък за цивилизацията. Едно от тях е и произхода на халба за бира.

Разликата между чашата и халбата е капак. Този капак е бил замислен изцяло като санитарна мярка. През лятото на на 1400 г., големи ята мухи често нахлували в Централна Европа, заради които до началото на 1500 г., няколко княжества в това число и днешна Германия, прокарват закони, които изискват да бъдат съхранявани всички храни и напитки в контейнери с цел защита на потребителите от тези мръсни насекоми.

Чашите за обществено ползване също е трябвало да бъдат покрити, което е било постигнато чрез добавяне на капак на панти. Това гениално за времето си изобретение скоро започва да се използва за покриване на всички германски контейнери за напитки, което позволява те все още да могат да бъдат използвани с една ръка.

Един истински празник на бирата е световно известният Октоберфест , който е най-масовият народен празник в света. Това е празник, който се провежда ежегодно на Терезиенвийзе в Мюнхен, Германия от 1810 г. През XXI век посещаемостта му достига и надхвърля 7 милиона души, които успяват да изпият над 7,5 милиона литра бира. За празника мюнхенските пивоварници правят специална бира (Wiesn Märzen) с по-високо алкохолно съдържание. Развлеченията включват увеселителни влакчета, виенско колело, въртележки и други.

👉 Разгледай и другите ни оферти за Халби за бира