•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Митко Минов е роден и твори в град София. Запалва своята страст към художественото изкуство, още от предучилищна възраст, а като ученик се готви активно за художествените училища в София. Приет е в средно специално "Художествено училище" по приложни изкуства със специалност дизаин.

Първите си професионални стъпки като художник, прави в постановъчен отдел на Българската телевизия като заема редица отговорни постове. Организатор и художник е на поредица емблематични предавания като ,,Златния Орфей", Новогодишни програми, детски и тетрални постановки.

Минов рисува предимно с малени бои, но владее и акварелната техника. Негова слабост са натюрмордите, пеизажите и детските миниатюри. Но не може да се отрече, че има и изключетелно сполучливи по-сериозни абстрактни картини.

През 1991 година се отделя и започва да твори самостоятелно, като организира своята работа и създава галерия в красивият Мелник. В края на 2017 година обаче, решава да се завърне окончателно в родният си град София и отваря не без известният "Арт клуб МИНОВ", в центъра на града. Галерията бързо набира популярност и става любимо средище за всички хора с изтънчен вкус и усет към изкуството. Мястото също така е и голямо културно наследство, тъй като там е живял и творил, големият български художник Щъркелов, което го прави наистина специално и вълшебно.

Вече повече от 20 години, талантливят и знаменит Митко Минов ни радва с творчеството си и големият си професионализъм. Ако сте от София, гост на града или просто случайно минавате, непременно се отбийте в галерия "Минов", за да се потопите в света на изкуството и да почувствате магията бликаща от вълшебната четка на твореца.

Част от продуктите предлагани в сайта ни, могат да бъдат открити на адрес:


ул. Аксаков 6 - АРТ ГАЛЕРИЯ - Минов

Още от продуктите предлагани в галерия "МИНОВ", можете да разгледате ТУК