Гарафи, Декантери, Шишета
Когато говорим за декантер, се досещате, че ще става въпрос и за вино. Червено вино. Не бяло или синьо (вече има и такова). А онази рубинено червена течност, която се възприема като дар от боговете.
Също така, вероятно можете да визуализирате в главата си и самия декантер като съд. Но дали наистина знаете за какво служи? Следват разяснения по въпроса. Според лингвистите името на споменатия съд идва от френския глагол със същото звучене, който означава преливам. Или казано на чист български език декантер е съд, в който се прелива течност. Преливането на виното в декантер и съответно поднасянето му на трапезата в толкова елегантен съд, излъчва изящество. Съответно и Вие ще изглеждате изтънчено пред гостите си. Не е като да купите най-евтиното вино и просто да го тропнете на масата с посланието „Хайде, пийвайте, хапвайте и да си ходите по-бърже!“. В кръга на шегата, естествено. Предлагаме Ви едно бързо ръководство имащо за цел да Ви помогне с основите на поднасянето на вино и избора на чаши, за да си гарантирате, че виното ви има възможно най-добър вкус. Повече за ръководството можете да прочетете на ДЕКАНТЕР И ДЕКАНТИРАНЕ |