•   Безплатна доставка
  за поръчки над 100лв
 •   0888251570
 • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Царевична лула с мундщук от дърво и акрил, 14см, права

Царевична Лула

Още изгледи

 • Царевична Лула
 • Царевична Лула
 • Царевична Лула
 • Царевична Лула
 • Царевична Лула
10.00 лв. 2024-06-02 22:00:00 InStock
-33%
 • 15.00 лв.
 • 10.00 лв.
 • Стойност: 15.00 лв.  
 • Спестяваш: 5.00 лв.
Каталожен номер: ZP 3020101

Оценка: 89 %

Размери на подукта L 14 / W 3,0 / H 4,5 см Размери на подукта
Тегло на подукта 0.0200 Тегло на подукта
Според тарифите на Еконт или Спиди Според тарифите на Еконт или Спиди Поръчки на обща стойност над 100лв, печелят безплатна доставка!
В наличност В наличност Този продукт е наличен на склад и може да бъде доставен до 24 часа!
Brand: Wild Fire Wild Fire Марка: Wild Fire
Царевичната лула в сравнение с други лули е по-лека, удобна и практична. Произвежда студен и сух дим. Не променя аромата на сместа за пушене и е много приятна, понеже не кондензира течност. Това е перфектният избор за пушачи, които обичат да държат лулата със зъби. Дори да изпушите 3 лули една след друга няма да усетите никаква разлика. Нито прегаря вкуса, нито се загрява, нито нагарча.

Детайли на Царевична Лула за пушене:
★ Тип лула: лула за пушене изработена от царевичен кочан
★ Форма на лулата: права
★ Дължина на лулата: 14 см
★ Височина на лулата: 4,5 см
★ Ширина на лулата: 3,0 см

★ Дълбочина на чашката: 35 мм
★ Диаметър на чашката: 15 мм

★ Материал на чашка: царевичен кочан
★ Материал мундщук: дърво и черен акрил
★ Опаковка: без индивидуална кутия

👉 Разгледай и другите ни оферти за Евтини Лули

Лули и Аксесоари за лула
Лула за пушене, като идея за подарък на мъжПушенето на лула не е за всеки, но пък е предшественик на всички съвременни и модерни приспособления за пушене. Да пушиш класическа, луксозна и висококачествена лула е едно съвсем различно, приятно преживяване и си остава едно от най-изтънчените и класически преживявания за истинските ценители на качествения тютюн. Преживяване наподобяващо ритуала по пушене на хубава ароматна пура или дори сравнимо с тайнството на сомелиерството.

В продължение на стотици години, лулите от морска пяна са се сдобили с репутацията на най-приятни за пушене. И не само заради самото усещане, а и защото всяка от тях е не само обикновенно приспособление за пушене, но и уникално художествено произведение, изработено ръчно в духа на майсторски традиции, предавани от поколение на поколение.


Лулите от царевичен кочанЦаревичната лула е един от символите на Америка и е световно известна. Тя се произвежда повече от 100 години и е все още популярна и днес.

Вашингтон на Мисури е домът на лулите от царевични кочани. Той прилича на всеки друг малък град на брега на Мисури, с изключение на това, че произвежда годишно около 15 милиона лули от царевични кочани.

През 1869 година Henry Tibbe, холандски емигрант и дърводелец, за първи път започва производството на царевични лули. Легендата разказва, че местен фермер си издялал лула от царевичен кочан, която толкова му харесала, че той помолил Henry Tibbe да му измайстори нещо такова на своя струг. Поръчката била изпълнена, клиентът останал много доволен и Хенри направил още няколко подобни лули, които изложил за продан в магазина си. Тази му стока се оказала бързооборотна и скоро се оказало, че той прекарвал много повече време в правене на лули за клиентите си, отколкото в изработване на изделия от дърво. Скоро Tibbe се насочил изцяло към царевичните лули и през 1907 година, предприятието H. Tibbe & Son Co. се превърнало в Missouri Meerschaum Company.

В самото начало cobs са се произвеждали от обикновена царевица, отглеждана на открито. Днес лулите се изработват от специална бяла хибридна царевица, създадена в Университета на Мисури. Този хибрид дава големи, дебели, твърди кочани. Царевицата се отглежда на площ от 140 акра, притежавани от компанията в долината на Мисисипи.

Преди да бъдат обработени, кочаните се сушат минимум две години. Външната част се изглажда с машина. Меките части и вдлъбнатините се измазват с гипс, с поставено стебло или тръстика и после се лакират. Модерните лули от царевичен кочан имат различни по форма огнища и разнообразие от гърла и стебла.

Днес има 18 различни вида царевични лули. Повечето от тях имат и варианти на формата на чашата и могат да са с прав или bent мундщук.

Лулата от царевичен кочан трябва да се пуши бавно, като й се дава възможност да съхне между две зареждания, за да може много месеци, дори години, да се използува с удоволствие. Както и при всички
други лули, пушачът трябва да има няколко от тях и да ги пуши последователно.

Има различни видове лули от царевични кочани, толкова, колкото и от брайер. Някои пушачи предпочитат царевичната лула пред всички други с изключение на тези от брайер. Като цяло, лулата от царевичен кочан е разнообразие в колекцията и ако се използува от време-навреме, доставя удоволствие.


★ Важно!
Новата лула трябва да се разпалва бавно. Първите няколко пъти се пълни до половината. Пуши се веднъж дневно. На четвъртия или петия опит лулата се пълни докрай и се пуши бавно, за да обгори добре отвътре.


При нас ще намерите голямо разнообразие на видове лули и необходимите аксесоари за тях, като запалки, кожена чантичка, инструменти за почистване и натъпкване, ароматни тютюни.

Препоръчваме ви също:
Всичко необходимо за лулата
Филтри и консумативи за лула
Пепелници за лула
Инструменти за лула

Може да се интересувате и от следните продукт(и)