•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Статуетка Икар 16см, цвят състарено сребро, ръчно изработена скулптура от алабастър, ArtosStyle S4213SL

Статуетка Икар 16см

Още изгледи

  • Статуетка Икар 16см
  • Статуетка Икар 16см
  • Статуетка Икар 16см
  • Статуетка Икар 16см
  • Статуетка Икар 16см
49.00 лв. 14-01-2025 OutOfStock
Каталожен номер: AP-S4213SL

Оценка: 91 %

Размери на подукта (h) 16 / 15 x 9 см Размери на подукта
Тегло на подукта 0.1900 Тегло на подукта
Според тарифите на Еконт или Спиди Според тарифите на Еконт или Спиди Поръчки на обща стойност над 100лв, печелят безплатна доставка!
Изчерпан продукт Изчерпан продукт Този продукт е изчерпан към момента и не можем да го доставим.
Brand:  Artos Style Artos Style Марка: Artos Style
Избери скулптура Икар от алабастър S4213SL от голямото разнообразие на оферти за Скулптури. Статуетки за дома, сувенири статуетки и още много статуетки за подарък ще откриеш в eleon.bg

Един добър подарък за млад човек или бизнесмен, който поема по нов път или започва нов проект.

Детайли:
★ Тип: Ръчно изработена статуетка за дома
★ Материал: алабастър
★ Цвят: състарено сребро / бронз
★ Размери: (h) 16 см / 15*9 см
★ Този артикул няма подаръчна кутия
★ Символизира признание за цялостен творчески принос
★ Статуетката е подходящ подарък за награда на творец, учител, будител

При нас ще откриете още:
👉 Изискани и луксозни статуетки за дома и статуетки за подарък.
👉 Разнообразни видове скулптури - скулптури от метал, дървени скулптури, скулптури от месинг, алабастър, бронз и полускъпоценни камъни.

Статуетка Икар от алабастърСтатуетката на Икар, олецетворява полета и стремежа на човека към слънцето, творческото начало, стремежът да достигнем Бог. Ненапразно съществуват и наградите за артистично изкуство "Икар", защото какво е творчеството, ако не опит на човека да достигне Бог, разкривайки божественото в себе си.

Статуетката е подходящ подарък за награда на творец, учител, будител, който ни води към слънцето, за човек, който ни вдъхновява и дарява със светлина. Като символ на младият Бог, който може да постигне всичко, е добър подарък за млад човек, бизнесмен, който поема по нов път или започва нов проект. Също като признание за цялостен принос, може да се дари и на бизнес партньор за годишнина от създаване на фирмата му.

Алабастъра е фина, полупрозрачна скала с перлен блясък и е най-твърдата разновидност на гипса. Алабастъра спада към меките камъни като селенит и се използва предимно за изработка на фигури и статуетки. Той може да се полира с фина шкурка, а крайния гланц се получава, като се полира с безцветен течен восък. Обикновено алабастъра е с бял цвят, но се срещат и цветни жълти и оранжеви разновидности, но може и да се оцветява.

Особено много се цени алабастър с прасковен цвят. Направените от него фигурки могат да бъдат полупрозрачни и да излъчват нещо като вътрешна светлина. В природата съществуват и кристален алабастър. Находищата му са в Германия, Англия, по бреговете на Персийския залив, Италия и Франция. А на територията на САЩ алабастър се добива в Колорадо.

Смята се още, че алабастъра има и лечебни свойства. Твърди се, че масажът с топки от алабастър е способен да снижи честотата на пулса, а също така помага при различни кожни заболявания и екземи. Такива топки пропити с восък, а след това с есенции са използвали още в древния Рим, където са ги наричали римски перли. Късче от алабастър като се положи в областта на гърлото помага при пристъпи от астма. А ако се сложат такива късчета на челото, така ще се облекчи болката в главата.

В древните египетски гробници, включително и в тази на Тутанкамон, са намерени алабастрови кутийки за крем. В гробницата на красива млада жена от 1500г. пр.н.е., наред с други козметични аксесоари, имало три такива кутийки от алабастър. Алабастърът се свързва с Венера и астрологичния знак Телец, като се смята, че който го сънува, трябва да се гордее повече със себе си и своя дом.

Един уникален и нестандартен подарък за шеф или фирма.

Статуетката е изработена от алабастър, ръчно и прецизно с внимание към всеки детайл.


Скулптури и Статуетки за домаВ онлайн магазин eleon.bg ще открието още голямо разнообразие на статуетки за подарък, за нов дом или фирмени подаръци. Разполагаме със скулптури, както на български автори, така и на различни европейски творци. При нас ще откриете над 500 вида статуетки и скулптури, изработени от различни материали, като започнете от евтиният полирезин, минете през скулптури от дърво, алабастър, месинг и стигнете до луксозни статуетки изработени от полускъпоценни камъни и бронз.

Разгледайте и другите ни предложения за Скулптури от Алабастър и Статуетки за Дома

Може да се интересувате и от следните продукт(и)