•   Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  • #open-10:00:00#close-20:00:00#

Нямате продукти в кошницата.

Статуетка Бик от алабастър, 17см, ръчно изработена скулптура, ArtosStyle S7504

Статуетка Бик от алабастър

Още изгледи

  • Статуетка Бик от алабастър
  • Статуетка Бик от алабастър
  • Статуетка Бик от алабастър
  • Статуетка Бик от алабастър
  • Статуетка Бик от алабастър
90.00 лв. 20-01-2025 OutOfStock
Каталожен номер: AP-S7504

Оценка: 89 %

Размери на подукта (h) 17 см / 25х7 см Размери на подукта
Тегло на подукта 1.3000 Тегло на подукта
Според тарифите на Еконт или Спиди Според тарифите на Еконт или Спиди Поръчки на обща стойност над 100лв, печелят безплатна доставка!
Изчерпан продукт Изчерпан продукт Този продукт е изчерпан към момента и не можем да го доставим.
Brand:  Artos Style Artos Style Марка: Artos Style
Избери Статуетка Бик от алабастър S7504 от голямото разнообразие на оферти за Скулптури. Статуетки за дома, сувенири статуетки и още много статуетки за подарък ще откриеш в eleon.bg

Вярва се, че Бика е:
👉 Символ на сила и стабилност, надеждност, носи щастие, изобилие и добър късмет.
👉 Бог Шива винаги е придружен от бял бик - въплъщение на сексуална енергия и мъжество.
👉 Носи успех в бизнеса и инвестициите, привлича богатство и изобилие
👉 Особено подходящ подарък е за мъжете, защото им дава сила, увереност, стабилност.

Детайли:
★ Тип: Ръчно изработена статуетка за дома
★ Материал: алабастър
★ Цвят: бял
★ Размери: (h) 17 см / 25 х 7 см
★ Този артикул няма подаръчна кутия

При нас ще откриете още:
👉 Изискани и луксозни статуетки за дома и статуетки за подарък.
👉 Разнообразни видове скулптури - скулптури от метал, дървени скулптури, скулптури от месинг, алабастър, бронз и полускъпоценни камъни.

Статуетка Бик от алабастърБикът често се разглежда като символ на плодородието и мъжествеността, комбинация от мощта на слънцето, огъня и светлината. В хиндуистките вярвания, бог Шива винаги е придружен от бял бик - въплъщение на сексуална енергия и мъжество.

Бикът е символ на спокойна сила и стабилност, надеждност, носи щастие, изобилие и добър късмет. Способен е да отговори на вашите желания, стига да работите упорито.

Той е считан за свещено животно в Азия, носи успех в бизнеса и инвестициите, привлича богатство и изобилие.

Особено подходящ подарък е за мъжете, защото им дава сила, увереност, стабилност.

Статуетката е изработена от алабастър, ръчно и прецизно с внимание към всеки детайл.


Скулптури и Статуетки за домаВ онлайн магазин eleon.bg ще открието още голямо разнообразие на статуетки за подарък, за нов дом или фирмени подаръци. Разполагаме със скулптури, както на български автори, така и на различни европейски творци. При нас ще откриете над 500 вида статуетки и скулптури, изработени от различни материали, като започнете от евтиният полирезин, минете през скулптури от дърво, алабастър, месинг и стигнете до луксозни статуетки изработени от полускъпоценни камъни и бронз.

Алабастъра е фина, полупрозрачна скала с перлен блясък и е най-твърдата разновидност на гипса. Алабастъра спада към меките камъни като селенит и се използва предимно за изработка на фигури и статуетки. Той може да се полира с фина шкурка, а крайния гланц се получава, като се полира с безцветен течен восък. Обикновено алабастъра е с бял цвят, но се срещат и цветни жълти и оранжеви разновидности, но може и да се оцветява.

Особено много се цени алабастър с прасковен цвят. Направените от него фигурки могат да бъдат полупрозрачни и да излъчват нещо като вътрешна светлина. В природата съществуват и кристален алабастър. Находищата му са в Германия, Англия, по бреговете на Персийския залив, Италия и Франция. А на територията на САЩ алабастър се добива в Колорадо.

Смята се още, че алабастъра има и лечебни свойства. Твърди се, че масажът с топки от алабастър е способен да снижи честотата на пулса, а също така помага при различни кожни заболявания и екземи. Такива топки пропити с восък, а след това с есенции са използвали още в древния Рим, където са ги наричали римски перли. Късче от алабастър като се положи в областта на гърлото помага при пристъпи от астма. А ако се сложат такива късчета на челото, така ще се облекчи болката в главата.

В древните египетски гробници, включително и в тази на Тутанкамон, са намерени алабастрови кутийки за крем. В гробницата на красива млада жена от 1500г. пр.н.е., наред с други козметични аксесоари, имало три такива кутийки от алабастър. Алабастърът се свързва с Венера и астрологичния знак Телец, като се смята, че който го сънува, трябва да се гордее повече със себе си и своя дом.

Разгледайте и другите ни предложения за Скулптури от Алабастър и Статуетки за Дома

Може да се интересувате и от следните продукт(и)