•  Безплатна доставка
    за поръчки над 100лв
  •  0888251570

Нямате продукти в кошницата.

Нож за готвене - бяло острие - 18см - KYOCERA

149.00 лв.
-17%
  • Стойност: 179.00 лв.  
  • Спестяваш: 30.00 лв.
Каталожен номер: NWV/Kyocera FK-181 WH-BK
Универсален кухненски нож, изключително подходящ за нарязване на зеленчуци.
Форма на острието: Santoku
Дължина: 18 см

Производител: KYOCERA / Япония

Остриетата на ножовете и приборите Kyocera са произведени от специално създаден керамичен материал, съдържащ цирконий.

В сравнение с конвенционалните ножове, изработени от стомана, ножовете Kyocera имат революционни характеристики: те са по-твърди от всички съществуващи режещи инструменти, с изключение на диамантените, а материалът, от който са направени, е много по-лек от стоманата.

Те се износват много по-трудно и запазват остротата си значително по-дълго време, отколкото остриетата на други ножове и прибори от висок клас.

С керамичен нож всички видове храни се разрязват без усилие, а изключително гладката повърхност прави остриетата по-хигиенични и допринася за по-лесното им почистване.

Добре известно е, че керамиката е материал, който не корозира и е устойчив на киселини и основи, което допълнително удължава живота на ножовете и същевременно изключва вероятността за промяна вкуса на приготвяната храна.

Предимствата на ножовете и приборите от керамика не се изчерпват само с това – превъзходните им качества позволяват на техните щастливи собственици да ги почистват и мият в миялни машини.

Разбира се, за работа с такъв тип ножове и прибори, както и за тяхната поддръжка, има изисквания и препоръки на производителя, които следва да се спазват.

Най-основното и важно изискване е остриетата да не се подлагат на огъване, а процесът на рязане да се осъществява върху дъска от дърво или пластмаса

Различията между остриетата от бяла и черна керамика

Черното острие минава през допълнително изпичане, наречено "гореща изостатична преса" ("hot isostatic press"), следствие на което се получава по-голяма плътност между керамичните молекули и съответно по-твърдо острие - около 30% по-твърдо, в сравнение с белите.

Сподели и ти твоето мнение относно:Нож за готвене - бяло острие - 18см - KYOCERA

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Как оценявате продукта?